Esate iki kaklo užverstas darbais ir jaučiatės išsekęs? Tada galbūt atėjo metas pasvarsyti apie karjeros pokyčius. „Money Magazine“ ir PayScale.com sudarė mažiausiai įtemptų darbų sąrašą, kurį skelbia interneto svetainė cnn.money.com.

Profesijos konsultantas
Šios profesijos atstovai dirbdami susiduria su minimaliu streso kiekiu. Jie bendradarbiauja su kompanijomis, kurios yra nusiteikusios investuoti į savo darbuotojus. Žmonės, kuriuos jie moko, yra patenkinti turima galimybe tobulėti. Dėl šių priežasčių darbo aplinka yra maloni.

Fizioterapeutas
Šios profesijos atstovai dažniausiai dirba ligoninėse arba privačiai, turi galimybę dirbti laisvu grafiku. Taip pat jie džiaugiasi geru darbo užmokesčiu.

Dėstytojas
Dėstytojai savo darbe susiduria su minimaliu streso kiekiu. Kartu su akademiko karjera jie gauna lanksčias darbo valandas ir intelektinę laisvę, o vasarą gali džiaugtis ilgomis atostogomis.

Programinės įrangos bandytojas
Stresas yra neatsiekama programinės įrangos išbandymo, defektų šalinimo dalis. Tačiau bandytojai dažniausiai dirba laisvu, pačių sugalvotu grafiku, patys nusistato terminus. Taip pat jie turi galimybę dirbti namuose, o tai padeda išvengti streso

Techninis redaktorius
Technikos įsigalėjimas visose žmonių gyvenimo srityse reiškia, kad labai reikalingi yra tie žmonės, kurie sudėtingų terminų kupiną techninę kalbą geba parašyti taip, kad suprastų kiekvienas. Nors techninius redaktorius spaudžia terminai, jie turi lankstų darbo grafiką, beveik visada gali dirbti namuose.

Telekomunikacijų tinklų inžinierius
Prižiūrėti telefono linijas ir bevielius tinklus taip, kad jie veiktų be sutrikimų, atrodo nelengvas uždavinys. Tačiau dauguma inžinierių turi žinių ir gabumų smulkius sutrikimus išspręsti vos spragtelėję pirštais. Aišku, ir šiame darbe pasitaiko didesnių nesklandumų, tačiau dauguma inžinierių, mėgstančių savo profesiją, juos vadina smagiausia darbo dalimi.

Logopedas
Logopedai padeda žmonėms, kurie turi sunkumų su tartimi, kalbėjimu. Vieni jų dirba mokymo, kiti – sveikatos priežiūros įstaigose. Nors šis darbas gali būti intensyvus, jis nesekina fiziškai. Be to, mokymo įstaigose dirbantys logopedai vasarą gali mėgautis ilgomis atostogomis.

Programinės įrangos kūrėjas
Programinės įrangos kūrimas naujiems kompiuteriams ir kitiems produktams darbuotojams siūlo kūrybingą ir neįtemptą darbo aplinką.

Darbo terapijos specialistas
Šie specialistai dirba su žmonėmis, turinčiais vienokių ar kitokių sveikatos sutrikimų: nuo kokių nors sužeidimų iki elgesio sutrikimų ar net psichikos problemų. Jie sergantiems žmonėms padeda pamažu vėl užsiimti veikla, kurią jie turėjo nutraukti dėl ligos. Nors emociškai šis darbas gali būti sunkus, bet yra pakankamai gerai mokamas.

Inžinierius-statybininkas
Projektuoti ir numatyti, kaip atrodys pastato struktūra ar vamzdynas gali būti sudėtinga, tačiau darbų atlikimo terminai čia yra pakankamai ilgi. Be to, dauguma šios profesijos atstovų dirba komandoje, todėl vienam žmogui netenka prisiimti atsakomybės už visą projektą.
 

iMed