2007 m. spalio 23 d. (antradienį) 12.30 val. Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų (VUL SK) Auditorijų korpuso fojė (Santariškių g. 2, Vilnius) bus atidaroma tarptautinė fotografijų paroda „Moterys ir reumatoidinis artritas“. Šioje parodoje taip pat bus eksponuojama ir lietuvės, artrito pacientės, Eleonoros Milto fotografija.

Moterų, sergančių reumatoidiniu artritu, fotografijų paroda keliauja per Europos Sąjungos šalių sostines, skatindama visuomenę atkreipti dėmesį į moterų, sergančių reumatiniais sąnarių susirgimais problemas: nuolatinį skausmą, progresuojantį neįgalumą ir nedarbą, socialinę atskirtį.

Parodos atidaryme dalyvaus:
 Prof. Aleksandras Laucevičius, VUL SK generalinis direktorius.
 Prof. Algirdas Venalis, VUL SK Reumatologijos centro vadovas.
 Algis Sasnauskas, Valstybinės ligonių kasos direktorius.
 Robert‘as Jonhnstone‘as, PARE Manifesto valdymo grupės pirmininkas.
 Ona Telyčėnienė, Lietuvos Artrito asociacijos prezidentė.

Artritas yra pagrindinė nuolatinio neįgalumo priežastis pasaulyje ir antroji – Lietuvoje. Mūsų šalyje reumatinius negalavimus patiria maždaug 0,5 mln. suaugusių gyventojų. Moterys šiomis ligomis serga 2 kartus dažniau nei vyrai. Grėsminga reumatinių ligų įtaka žmonių sveikatai tampa vis svarbesne ir aktualesne problema, turinčia didelį poveikį reumatinių ligų pacientams, jų artimiesiems, visos visuomenės ir valstybės gerovei.

Žmonės, sergantys reumatinėmis ligomis, gali savarankiškai gyventi pilnavertį gyvenimą, tačiau jiems reikalinga parama. Šia keliaujančia fotografijų paroda visoje Europoje siekiama ne tik solidarizuotis su visais, sergančiais reumatinėmis sąnarių ligomis, bet ir didinti visuomenės ir sveikatos politikų supratimą apie reumatinių ligų mąstą bei poveikį.

Kontaktams:

Gitana Letukienė
VUL Santariškių klinikos
Vyr.specialistė ryšiams su visuomene
Tel.: +370 5 2365097; +370 6 55 19339
El.p.: gitana.letukiene@santa.lt; www.santa.lt