Lactobacillus GG – kas tai?

Praėjusio amžiaus aštuoniasdešimtųjų pradžioje amerikiečių mokslininkai
S.Gorbačas ir B.Goldinas išskyrė pieno rūgšties bakterijas ir pavadinto
pirmosiomis savo pavardžių raidėmis. Nuo to laiko atlikta per penkiasdešimt
klinikinių tyrimų, publikuota daugiau nei 200 mokslinių straipsnių, kuriuose
aprašytos šių bakterijų savybės ir veikimo būdas. Tad gerosios pieno rūgšties
bakterijos Lactobacillus GG yra ištirtos bene geriausiai.

Virškinimo traktas – tai kompleksinė ekosistema, kurioje vyrauja pusiausvyra
tarp sveikatai naudingų ir žalingų mikroorganizmų, o būklė, kai sutrinka ši
pusiausvyra, vadinama disbioze.

Vis greitėjant gyvenimo ritmui, dėl streso, konfliktų, įtampos, nevisavertės
mitybos, neracionalaus vaistų vartojimo dažnai sutrinka virškinimas, užkietėja
viduriai arba viduriuojama, pučia ir skauda pilvą, pykina.

Dažna to priežastis – sumažėjęs gerųjų ir padidėjęs blogųjų bakterijų kiekis.

Pieno rūgšties bakterijos Lactobacillus GG ypatingos tuo, kad yra labai
atsparios virškinimo trakto aplinkai (skrandžio ir tulžies rūgštims) ir sugeba
“apsigyventi” žmogaus žarnyne. Pieno rūgšties bakterijų Lactobacillus GG
poveikis išlieka ir nutraukus jų vartojimą.

Pieno rūgšties bakterijos Lactobacillus GG vartojamos siekiant išvengti bet
kokios kilmės viduriavimo ir jį gydant.

Šios bakterijos sutrumpina virusinių ir bakterinių viduriavimų trukmę. Jas
svarbu prisiminti ir vartoti, kai geriate antibiotikų ar ruošiatės į tolimą
kelionę. Pastaraisiais atvejais dažnai sutrinka virškinimas, o vartojamos
gerosios bakterijos padeda šių nemalonumų išvengti. Kaip pagalbinė priemonė šios
bakterijos dažnai skiriamos maisto, ypač karvės pieno, alergijos gydymui.

Žarnyno mikrofloros pusiausvyros palaikymas ypač svarbus vartojant antibiotikus.
Jei gydytojas skyrė gydymą antibakteriniais vaistais, būtinai pasitarkite, kaip
apsaugoti gerąją žarnyno mikroflorą ir išvengti dažnų bei nemalonių šalutinių
antibiotikų reakcijų: viduriavimo, virškinimo funkcijos sutrikimų, vidurių
užkietėjimo, pilvo skausmų bei pykinimo. Tokiu atveju dažnai rekomenduojamos
Lactobacillus GG bakterijos.

Šios gerosios pieno rūgšties bakterijos Lactobacillus GG:

išskiria antimikrobines medžiagas ir neleidžia augti blogosioms bakterijoms
žarnyne,

stiprina virškinimo trakto natūralų atsparumą ir balansuoja virškinimo funkciją,

stiprina žarnyno atsparumą, padėdamos atkurti pažeistą žarnų gleivinę infekcijos
atveju, stiprina imunitetą.

Gerųjų bakterijų Lactobacillus GG pagalbos reikia, jei:

gydytojas paskyrė antibiotikų,

dažnai kamuoja peršalimo ligos (nusilpęs organizmo atsparumas nesugeba
efektyviai kovoti su infekcijas sukeliančiais virusias ir bakterijomis),

sutrikusi žarnyno mikroorganizmų pusiausvyra (šią būklę, vadinamą disbioze, lydi
tokie simptomai, kaip virškinimo sutrikimai, viduriavimas, vidurių užkietėjimas,
pūtimas, pykinimas, atsirūgimas, pilvo skausmai),

esate alergiškas pieno produktams, netoleruojate laktozės,

ruošiatės keliauti į šiltus ir egzotiškus kraštus.

Skirma Valiulytė