Tarptautinė diabeto federacija, siekdama atkreipti visuomenės ir vyriausybių dėmesį į didėjančią diabeto grėsmę, kviečia kasmet paminėti Pasaulinę diabeto dieną eitynėmis, žinių apie ligos rizikos veiksnius ir simptomus sklaida ir mėlynu pastatų bei paminklų visame pasaulyje apšvietimu.

Lapkričio 14 d. Lietuvos diabeto asociacija kartu su Lietuvos endokrinologų draugija ir kitais partneriais organizuoja Pasaulinės diabeto dienos minėjimą. Renginys Vilniuje prasidės 12.00 val. dalyvių eisena nuo Katedros iki Rotušės. Panašios eitynės taip pat vyks Anykščiuose, Panevėžyje, Pakruojyje, Kaune, Marijampolėje, Vilkaviškyje, Kretingoje ir Utenoje.
Vilniuje, Rotušės aikštėje nuo 12.30 iki 17.30 bus atliekami profilaktiniai gliukozės kiekio kraujyje tyrimai bei teikiama informacija apie diabetą. 18:00 – 23:00 val. visi norintys galės pamatyti mėlynai apšviestą Vilniaus Rotušę. Tai bus pirmas kartas, kai Lietuva dalyvaus Tarptautinės diabeto federacijos rengiamoje akcijoje, apšviečiant žymų vietinį pastatą mėlynai.


Lietuvos diabeto asociacija, Tarptautinės diabeto federacijos narė
Daugiau informacijos: Lietuvos diabeto asociacija, tel.: (8 5) 260 783,

SAM