Lėčiau valgant, galima keisti kūno svorį

Japonijos mokslininkai teigia, kad maistą godžiai ryjantiems žmonėms yra du
kartus didesnė tikimybė nutukti, praneša BBC. Osakos universiteto mokslininkai
ištyrė 3 tūkst. žmonių valgymo įpročius, o gautus tyrimo rezultatus paskelbė
žurnale “British Medical Journal”.

Pasak Notingemo universiteto prof. Iano McDonaldo, iš dalies dėl blogų žmonių
valgymo įpročių gali būti kaltos sistemos, signalizuojančios kūnui, kada nustoti
valgius.

Pasak mitybos eksperto, sąmoningai lėtinant valgymo tempą, galima paveikti savo
kūno svorį.

Naujausiu tyrimu buvo bandoma išsiaiškinti sąryšį tarp valgymo greičio, sotumo
jausmo ir antsvorio.

Kiek daugiau nei pusė iš 3 tūkst. savanorių prisipažino mokslininkams, kad jie
yra linkę valgyti greitai.

Lyginant su tais, kurie valgo lėtai, 84 proc. greitai valgančių vyrų buvo labiau
linkę nutukti, o greitai valgančioms moterims nutukimo grėsmė buvo net dvigubai
didesnė.

Pasak mokslininkų, tiems, kurie ne tik godžiai ryja maistą, bet ir valgo tol,
kol pasijunta sotūs, grėsmė tapti nutukusiu yra tris kartus didesnė.