Balandžio 27-toji – Lietuvos medicinos darbuotojų diena. Profesinės šventės renginys, skirtas šalies medikams ir visiems, savo gyvenimą paskyrusiems sveikesnės visuomenės kūrimui, vyks rytoj, balandžio 27 d., penktadienį, 16 val. viešbutyje „Le Meridien Villon“ (Ežerėlių kaimas, Avižienių seniūnija, Vilniaus raj., 19 km greitkelyje A2, Vilnius – Ryga). Šventės metu bus pagerbti ir apdovanoti nusipelnę šalies gydytojai bei sveikatos apsaugos darbuotojai.

Lietuvos medicinos darbuotojo dienos istorija nukelia į 1918-tuosius metus, kai nepriklausomos Lietuvos valstybės tarybos sprendimu buvo įkurta Sveikatos Komisija. Garbė rūpintis savo šalies žmonių sveikatos apsauga tuo metu buvo patikėta tautos patriarchui daktarui Jonui Basanavičiui, inžinieriui profesoriui Steponui Kairiui ir kunigui Justinui Staugaičiui bei vėliau prie jų veiklos prisijungusiam daktarui Jurgiui Aleknai, tapusiam Vidaus reikalų ministerijos Sveikatos departamento direktoriumi. Ir tik 2004 m. LR Seimo sprendimu Lietuvos medicinos darbuotojų diena buvo įteisinta Atmintinų dienų įstatymu.

Šiandien, praėjus beveik devyneriems dešimtmečiams, žvelgiant į Lietuvos medicinos istoriją, jos vystymosi tendencijas ir ateities perspektyvas, galima drąsiai skelbti apie šalies medicinos mokslo ir praktikos pasiekimus, didžiuotis reikšmingomis pergalėmis ir įžvelgti pamokas. Semiantis išminties ir patirties iš savo, kitų Europos Sąjungos narių bei progresyvių pasaulio valstybių sveikatos sistemos modelių, sukauptas didžiulis šalies medicinos šviesuomenės žinių, protų ir širdžių potencialas, pelnęs tarptautinį pripažinimą.

SAM Ryšių su visuomene skyrius
Tel. (8 5) 266 14 11
natalja.keturkiene@sam.lt
www.sam.lt