Šį savaitgalį Gold Coast‘e (Australija) prasideda 13-tasis Pasaulio medikų futbolo čempionatas ir IV Pasaulinis medicinos, sveikatos ir sporto kongresas. Lietuvai šiose renginiuose atstovauja mūsų šalies medikų delegacija, vadovaujama Lietuvos medikų futbolo asociacijos prezidento, Sveikatos apsaugos ministerijos sekretoriaus Romualdo Sabaliausko. Futbolo čempionato varžybose šalies medikų rinktinė dalyvaus kartu su Brazilijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Korėjos, Austrijos, Ispanijos ir Australijos komandomis.

„Mūsų kelionės tikslas – ginti Lietuvos vardą Pasaulio medikų futbolo čempionate, kuris šiemet vyksta tolimoje Australijoje, – teigia Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius Romualdas Sabaliauskas. – Lietuvos rinktinę sudaro įvairūs specialistai iš įvairių šalies mietų: chirurgas Gintaras Gelžinis iš Klaipėdos, urologas Algirdas Tamošaitis iš Šiaulių, ausų-nosies-gerklės gydytojas Artūras Skikas iš Šilutės, gydytojas reabilitologas Jurijus Karpovičius iš Palangos, gydytojas neurologas Albertas Sanulaitis iš Marijampolės, gydytojas seksopatologas Vitalijus Žukas iš Kauno ir kiti sveikatos priežiūros specialistai. Iš viso komandoje yra 17 žaidėjų.“

Lietuvos medikai – futbolo žaidėjai ir gerbėjai – susibūrę į Lietuvos medikų futbolo asociaciją, reguliariai organizuoja šio populiaraus žaidimo varžybas, turnyrus. Iš skirtingų specialybių gydytojų, atstovaujančių įvairius šalies miestus, asociacija formuoja Lietuvos medikų futbolo rinktinę, kuri dalyvauja tarptautinėse varžybose Europoje ir visame pasaulyje. Futbolas populiarus ir tarp įvairių šalies miestų medikų komandų – jau 38 metus iš eilės kasmet vyksta varžybos tarp Vilniaus ir Kauno gydytojų.

Rugsėjo 10–15 d. kartu su Pasaulio medikų futbolo čempionatu vyks Pasaulio medicinos, sveikatos ir sporto kongresas. Renginių tikslas – stiprinti bendradarbiavimą tarp pasaulio medikų bendruomenių, skatinti keitimąsi sporto medicinos mokslo, praktikos žiniomis ir ugdyti sveiką gyvenseną bei meilę sportui.

Daugiau informacijos:
2007 m. Pasaulio medikų čempionato interneto svetainėje – http://www.worldmedicalfootballfederation.com/index.htm

SAM Ryšių su visuomene skyrius
Natalja Keturkienė
Tel. (8 5) 266 1411
natalja.keturkiene@sam.lt
www.sam.lt