Š.m. rugsėjo 14-ąją Vilniaus Rotušės aikštėje bus sukurta įspūdingo dydžio meninė instaliacija „Gyvybės sodas“, skirta paminėti Pasaulinę limfomos dieną. Lietuvos rekordu tapti pretenduojančios instaliacijos atidarymą vainikuos vakare į dangų pakilsiantys žymių žmonių išmarginti dangaus šviestuvai.

Kaip sakė instaliacijos autorius Dalius Abaris, instaliacijos tema – sodas – pasirinkta neatsitiktinai. „Sodas – tai vieta kur gali pailsėti, pamąstyti, susikaupti ar atsipalaiduoti. Simboliška, kad sodas rudenį atiduoda savo vaisius. „Gyvybės sodo“ vaisius – kraujo lašas – gyvybės ir vilties šaltinis“, – tvirtina D. Abaris.

Instaliaciją sudarys baltų angelų, širdies vietoje turinčių kraujo lašą, kompozicija, kurią vilniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti visą savaitę.

Instaliacijos atidarymo vakarą į dangų pakils Lietuvos menininkų ir kitų garsių žmonių išmarginti dangaus šviestuvai. Dangaus šviestuvai rašytiniuose šaltiniuose randami trečiajame mūsų eros amžiuje. Iki šiol rytų šalyse tikima, kad jie išskraidina problemas ir nerimą, bei palieka sėkmę ir laimę. Šviestuvus tapys ir į dangų leis Ieva ir Eglė Babilaitės, Seržas Gandžumianas, Jurgis Pauliukas, Gabija Vitkevičiūtė, Svaras, Rimas Šapauskas, Vitalis Čepkauskas ir kiti.

Rugsėjo 14-ąją visi norintieji galės pagaminti mažus sodelius ar ištapyti dangaus šviestuvą, taip išreikšdami savo palaikymą tų, kuriems buvo diagnozuota limfoma arba kurie šią onkologinė ligą jau įveikė.

Instaliacija „Gyvybės sodas“ kuriama onkohematologinių ligonių bendrijos „Kraujas“ iniciatyva. Pasaulinė limfomos diena minima norint visuomenę kuo plačiau informuoti apie šią ligą ir jos simptomus, sumažinti vėžio baimę. Informaciniais ir kultūriniais renginiais visuomenei, limfomos pacientams ir jų artimiesiems stengiamasi suteikti kuo daugiau informacijos apie vieną dažniausių kraujo vėžio rūšių – limfomą, jos ankstyvą diagnozę, gydymo galimybes ir rezultatus.

Renginio programa:
(2007 m. rugsėjo 14 d., Rotušės aikštė, Vilnius)
14:00 – 19:00 val. – DANGAUS ŠVIESTUVŲ dekoravimas
16:00 val. – Oficialus GYVYBĖS SODO atidarymas
19:00 – 21:00 val. – DANGAUS ŠVIESTUVŲ apžiūra ir foto sesija
21:00 val. – DANGAUS ŠVIESTUVŲ paleidimas.
21:15 val. – Instaliacijos GYVYBĖS SODAS įžiebimas.

Renginio rėmėjai – LR Sveikatos apsaugos ministerija, UAB „Roche Lietuva“.

Daugiau informacijos:
Gintarė Kyburytė
Ryšių su visuomene kompanija „Publicum“
Mob. 8-686 13321
El. paštas: g.kyburyte@publicum.lt

Jolita Dvareckienė
Onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“
Mob. 8-687 40952
jolita@kraujas.lt
www.kraujas.lt