Madonnos dieta

O štai dieta, kurią sukūrė Madonnos dietologas Rėjus Kibartas. Beje,
amerikiečių dainininkės silpnybė – saldainiai. Laikas nuo laiko Rėjus leidžia
jai jais pasilepinti. Jis įsitikinęs, kad nuolat atsisakyti to, ko geidžia
širdis, neįmanoma, o ir pavojinga – neatlaikys nervų sistema.

Per savaitę tikriausiai numesi pusę kilogramo – tiesa, su sąlyga, kad pusvalandį
per dieną užsiimsi aerobika, važinėsi dviračiu arba riedučiais.

Pagrindinės Madonnos dietos taisyklės:

– per pusryčius, pietus ir vakarienę išlaikyti riebalų, baltymų ir
angliavandenių santykį proporcijoje 30:30:40; angliavandeniai turi būti
sudėtingi (žalumynai, vaisiai), o ne turintys krakmolą (makaronai, duona, bulvės,
kruopos); riebalai būtini – jie sumažina alkio jausmą ir suteikia žvalumo;

– tam, kad lengvai išlaikytume reikiam santykį, atsiminkite: baltymų porcijos
dydis turi būti tavo kumščio dydžio, angliavandenių – du kartus didesnis.
Aliejaus kepimui ir užpilams – truputį;

– pamiršti kofeiną.

Madonnos valgiaraštis:

Pusryčiai. Skrudinta duona su dviem kiaušinio baltymais, vienas kiaušinis,
obuolys, apelsinas arba persikas.

Pietūs. Gabalėlis duonos iš stambaus malimo miltų, vištienos arba
kalakutienos krūtinėlė, aptepta majonezu.

Vakarienė. Baltymų porcija (žuvis, vištiena, liesa jautiena), daug
daržovių, truputį makaronų ir pusę nedidelės užkeptos bulvės.