Makaronai su mėsa ir paprika

Gardus ir sotus patiekalas.

4 porcijoms reikės:

4 saldžiųjų paprikų,
1 čili pipiro,
1 svogūno,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
1 skiltelės česnako,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukšt. džiovintų kalendrų,
250 g mėsos sultinio,
125 g grietinėlės (10% riebumo) ,
250 g maltos mėsos,
400 g makaronų,
mėtų lapelių papuošimui.

Nuplaukite čili pipirus ir saldžiąją papriką. Perpjaukite visus pipirus pusiau,
pašalinkite sėklas. Saldžiuosius papriką supjaustykite juostelėmis. Čili pipirą
smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite
spaustuvu.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvų aliejaus ir apkepinkite papriką,
čili pipirus, svogūną ir česnaką. Pagardinkite kalendra, supilkite mėsos sultinį
ir troškinkite 5 min. ant silpnos ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir
pipirais.

Maltą mėsą apkepinkite likusiame alyvų aliejuje, lengvai pamaišydami. Druskos ir
pipirų berkite pagal skonį.

Sudėkite daržoves ir troškinkite uždengę 5-10 min.

Makaronus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Nukoškite kiaurasamčiu ir
leiskite nusivarvėti. Išdėliokite makaronus į lėkštes, ant viršaus dėkite mėsą
ir daržoves.

Patiekalą galima papuošti mėtos lapeliais arba bet kokiais kitais žalumynais.

Patarimas: džiovintus prieskonius, pvz. kalendrą, prieš užberiant reikėtų
palaikyti 5-7 min karštame vandenyje, kad sustiprėtų jų aromatas.

Skanaus!