Amerikiečių dietologai ir medikai tvirtina, kad geriausias užtaisas
salotoms – medus.
“Mes įrodėme, kad medumi gardinant salotas, produktai išlieka ilgiau švieži”, –
aiškino specialistai.
Galingi antioksidantai, esantys šio gardėsio sudėtyje atitolina rūgimą ir
produktų gedimą.
Buvo atliktas eksperimentas. Specialistai į jau paruoštą salotų užpilą įdėjo
nedidelį kiekį medaus ir padėjo jas į skirtingų temperatūrų vietas. Po 9 mėnesių
mokslininkai patikrino, kas įvyko su padažais.
Išaiškėjo, kad padažai, į kuriuos buvo įdėta medaus, nė kiek nesugedo, o štai
įprastiniai padažai – be medaus – priešingai, tapo nebetinkantys vartojimui.
Specialistai tikina, kad norint ilgiau išlaikyti salotas šviežias pakanka net
labai mažo kiekio medaus.