+1
-0
+1

Kai kurie žmonės kenčia nuo negyjančių žaizdų. Tikėdamiesi išspręsti šią problemą, gydytojai atsigręžė į praeitį. Jie tikisi rasti priemonę, kuri padės išgydyti viską – nuo diabeto sukeltų skausmų iki nudegimų.

 

Tyrimų rezultatai rodo, kad medus yra ne tik geras maisto šaltinis, bet ir ramina nudegimus, greitina žaizdų gijimą. Jis vartojamas onkologinės laparoskopinės chirurgijos srityje kaip barjeras naviko ląstelių implantacijai laparoskopiniame pjūvyje. Nebuvo rasta aprašytų atvejų, kad medus, užteptas ant atviros žaizdos, sukeltų infekciją. Jis naudingas gydant dantenų uždegimą ir periodonto ligas. Remiantis šiais duomenimis, medų rekomenduojama vartoti chirurgijoje. Mokslininkai iš Džordžtauno universiteto (angl. Georgetown University, JAV) pradėjo skirti diabeto komplikacijų varginamiems pacientams specialius medaus tvarsčius. „Medi-Honey“ yra stipriai absorbuojantis jūros dumblių pagrindu pagamintas ir impregnuotas ypatingu koncentruotu medumi tvarstis. Šis medus gaunamas tik Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje ir sudaro idealias sąlygas žaizdoms gyti. Jame esantys enzimai žudo bakterijas, teigia gydytojas Christopher Attinger iš Džordžtauno universitetinės ligoninės Vašingtone (JAV) Žaizdų gijimo padalinio vadovas.

 

Rūgštys, esančios tvarstyje, palaiko žemesnį pH lygį, o tai taip pat skatina lėtinių žaizdų gijimą. Priešingai nei antibiotikai, medus neturi toksinio poveikio ir nesukelia bakterijų atsparumo rizikos. Šioje klinikoje manukos (augalas, turintis eterinių aliejų) medaus tvarstis pradedamas naudoti iš karto, nemėginant kitų tvarsčių, nes pasiekiama puikių rezultatų. Gili, kaulą siekianti kojos žaizda per vieną mėnesį susitraukia 95 proc.

 

Mokslininkai tikisi, kad „Medi-Honey“ tvarstis padės išgydyti ir MRSA infekuotas žaizdas.

 

Žurnalas “Gydymo menas”