+1
-0
+1
Meniu, kurį siūlo sveikatingumo treneriai

Vienas trijų dramblių, ant kurių laikosi sveikas
gyvenimo būdas, yra tinkama mityba, – sako legendinis fitneso treneris Julio
Papi. Ir pataria pradėjus sportuoti neskubėti imtis drastiškų mitybos pokyčių.

 

„Mityba turi būti keičiama pamažu ir tai
jokiu būdų neturėtų būti prie kraštutinumų vedančios dietos. Per trumpą laiką
įvesti kardinalius pokyčius yra labai sudėtinga ir tai tampa dar viena staigaus
visko metimo ir rankų nuleidimo, nusivylimo priežastimi. Geriausia iš pradžių
įprastą mityba papildyti keletu mažų sveikos mitybos taisyklių ir laikui bėgant
jų įvesti vis daugiau, kol sveika mityba taps įpročiu ilgam laikui, o gal ir
visam gyvenimui“, – pataria J. Papi.

 

„Viskas, ką valgau, manau yra sveika… tačiau be salotų (o čia jau aš
esu labai kūrybingas) didžiąja dalį patiekalų ruošia mano žmona. Mėgstu sočius
ir sveikus pusryčius… Kartais žmona man kepa blynus ir aš dievinu juos!!! Nėra abejonių, tai
viena mėgstamiausių mano valgių. Pietums ir vakarienei turiu ne vieną mėgstamą
patiekalą… Vegetariškas arba su žuvies kuskusas, mano mamos ruošta paelja.
Arba barščiai… ir nepamirškime namie gamintų koldūnų“, – apie savo
mėgstamiausius patiekalus pasakoja vienas garsiausių fitneso trenerių J.Papi.

 

Prieš kitą savaitę vyksiantį  renginį „Nike treniruočių diena, įkvėpta
Impuls“, kreipėmės į jame treniruotes vesiančius trenerius, kad šie pristatytų
savo mėgiamus patiekalus ir iš jų sudarytą meniu.

 

Savo receptais pasidalino gatvės šokių
choreografas ir treneris Sasha Oshkin, pristatysiantis „Aero New Style“ ir
„Step New Style“ treniruočių programas ir kovos menų be kontakto įkvėptą „Les
Mills“ programą vesiantys „Impuls“ treneriai Anžej Gunevič ir Samanta Trinkūnaitė.

Sashos Oskhin ukrainietiški barščiai

 

Sudedamosios dalys: 500 g mėsos (kiaulienos arba jautienos), 2-3 bulvės, 1 burokas, 2
svogūnai

2 morkos, 2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos, 2-3 pomidorai, 1
raudona arba žalia paprika,

1/4 kopūsto, šiek tiek žalumos, nedidelis gabaliukas kiaulienos
lašinukų, česnako skiltelė, druska.

 

Mėsą nuplauname ir supjaustome mažais gabaliukais. Į puodą įpilame
šalto vandens, įberiame druskos ir verdame mėsą, kol ji bus beveik išvirusi.
Kvadratukais supjaustome bulves ir sudedame į mėsos buljoną. Burokėlį
supjaustome juostelėmis ir pakepame su aliejumi. Supjaustome svogūnus ir morkas
ir pakepame kartu su burokėliu, kol viskas įgaus geltonai rusvą spalvą. Po to į
keptuvę įdedame pomidorų pastos ir nuluptus bei susmulkintus pomidorus ir dar
šiek tiek pakepiname.

 

Po kiek laiko į keptuvę įpilame puodelį buljono bei sudedame
gabaliukais supjaustytą papriką ir viską apie 10 minučių patroškiname.

 

Kol troškinys verda, grįžkime prie buljono. Šiaudeliais supjaustome
kopūstus ir sudedame į buljoną. Šiam užvirus, sumetame keptas daržoves ir
pomidorų pastą. Pridedame daug žalumynų. Viską paverdame kokias 5 minutes ir
įmetame susmulkintą lašinuką (tiesą sakant, esu ruošęs patiekalą ir be lašinių
– barščiai buvo ne mažiau gardūs!), o po to – sutraiškytą česnaką. Barščiai
paruošti.

 

Pateikite į stalą su grietine ir skrebučiais arba duona.

Anžejaus
Gunevič pikantiškas vištienos karis su kokosų pienu


Sudedamosios dalys: vištienos krūtinėlė, aliejus, svogūnas ir
česnakas (pagal skonį), kario prieskoniai (pagal skonį), ciberžolė, aitrioji
(čili) paprika.

 

Gerai įkaitinkite keptuvėje aliejų, tuomet sudėkite supjaustytus
svogūną bei česnaką, suberkite kario prieskonius, ciberžolę bei sudėkite
smulkintą čili papriką. Kepkite 2 min.

 

Sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir pakepkite, kol gražiai
pagels. Kai vištiena bus beveik iškepusi, sudėkite konservuotus pomidorus su
visomis sultimis ir supilkite kokosų pieną.

 

Troškinkite apie 15-20 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

 

Samantos Trinkūnaitės fitokokteilis gerai ir darbingai dienai

Fitokokteilių receptų yra daugybė. Universalus ir vienas iš labiausiai
paplitusių – tonizuojamasis kokteilis su erškėtuogėmis ir saldymedžio šaknimi.
Gerti jį reikėtų rytais, kad darbo diena būtų lengvesnė ir prabėgtų
nepastebimai.

 

Sudedamosios dalys: 1,5 l vandens, 50 g džiovintų erškėtuogių,
100 ml natūralaus vyšnių, braškių, serbentų ar kurio kito sirupo, 100 ml
saldymedžio šaknies ekstrakto.

 

 Užpilkite verdančiu vandeniu uogas ir palikite
pastovėti 5–6 valandas, tada nukoškite per marlę ir įpilkite saldymedžio
ekstrakto ir įmaišykite sirupo. Plikant galima pridėti 10–15 g šlamučių arba
15–20 g jonažolių.