Naudingi virtuvės patarimai

Kiekvienai moteriai neišvengiamai tenka sukiotis virtuvėje, todėl tam tikri
šeimininkavimo patarimai gali praversti kiekvienai. Jie labai paprasti, bet gali
jums labai padėti virtuvėje. O jeigu jų sąrašą galite papildyti savais
patarimais, tai prašome tai padaryti komentaruose.

1. Jei sunku sutarkuoti fermentinį sūrį, trintuvę patepkite aliejumi.

2. Jei skutant šviežias bulves patamsėjo rankos, tai patrinkite jas šviežiomis
citrinų sultimis suvilgytu vatos tamponėliu.

3. Jei net išmirkyta silkė kieta, porai valandų pamerkite ją į pieną.

4. Šutintos daržovės yra vertingesnės negu virtos ar skystos, nes skystis,
kuriame jos šuto su visomis ištirpusiomis maisto medžiagomis, neišpilamas, o
suvartojamas kartu su daržovėmis.

5. Jei sunkiai nusivalo žuvies žvynai, tai tris sekundes žuvį panardinkite į
verdantį vandenį.

6. Elektriniu malūnėliu kavos nemalkite pernelyg ilgai, nes ji be reikalo įkais
ir susilpnės jos kvapas. Sumalusi neskubėkite nuimti dangtelio – tegul sušilusi
kava atvėsta.

7. Jei norite iš citrinos išspausti kuo daugiau sulčių, tai ją penkioms minutėms
užpilkite karštu vandeniu.

8. Tešla nelips prie rankų, jei jas pasitepsite aliejumi.

9. Kiek imti pieno, kad omletas pavyktų? Vienam kiaušiniui – 30 ml. Jį galite
maišyti pusiau su vandeniu.

10. Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite
dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

11. Jeigu norite patikrinti, ar švieži kiaušiniai, panardinkite į stiklinį indą
su sūriu vandeniu: jeigu kiaušinis guli ant dugno – jis šviežias; jei jis
atsiduria vertikaliai, bet guli ant dugno – jis padėtas prieš kelias dienas,
jeigu plaukioja vandenyje, tai jis jau kelių savaičių; jei iškyla į paviršių,
tai jis kelių mėnesių.

12. Virdami vištą į vandenį įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Mėsa bus
sultingesnė, balta ir minkšta.

13. Jei nepavyksta iškepti traškių vaflių, vietoje pusės dalies pieno į tešlą
pilkite gazuoto mineralinio vandens. Arba tešlą maišykite su lydytu sviestu.

14. Jei tamsėja bulvių tarkiai, apšlastykite šviežių citrinų sultimis arba
įdėkite smulkiai trintą vitamino C tabletę.

15. Kad pyragėliai ir spurgos sugertų mažiau riebalų, į tešlą įpilkite šaukštą
spirito.