Organizmą stiprinantys pavasario kokteiliai

Neretai nutinka, kad atėjus pavasariui, kai, atrodytų, viskas aplinkui
pradeda žydėti ir kunkuliuoti nauju gyvenimu, jūs tik dar labiau imate jausti
vidinį silpnumą, ypač rytais. Greičiau nuvargstate, neapleidžia gili apatija.
Tokią savijautą jums dovanoja avitaminozė ir po žiemos šlakais užterštas
organizmas. Šiuos negalavimus įveikti padės paprastai pagaminami ir labai skanūs
vitaminų kokteiliai, kurie ne tik atstatys organizme vitaminų balansą, bet ir
leis iš kūno lengviau pašalinti šlakus.

1. Kokteilis „Vaisinis gūsis“

Šis kokteilis ypač vertingas vos pasibaigus žiemai, kai labai norisi vaisių,
tačiau parduotuvių siūlomas asortimentas – tik neaiškaus skonio ir beveik
nenatūralūs į vaisus panašūs produktai. Šaldytos uogos praturtina gėrimą
vitaminais, padeda organizmui kovoti su sezoniniu išsekimu.

* 2-3 pernokę bananai,
* 3-4 saujos šaldytų spanguolių,
* ½ stiklinės apelsinų arba obuolių sulčių,
* keletas šaukštų natūralaus jogurto,
* 1 žalias obuolys,
* 1 saliero stiebas.

Viską sudėkite į kokteilių maišytuvą (blenderį) ir plakite apie pusę minutės.
Kokteilį geriausia išgerti iš karto, kol jis dar šviežias.

2 Kokteilis „Citronas“

1 citrina,
2 apelsinai,
2 greipfrutai,
1 l mineralinio vandens.

Iš vaisių išspauskite sultis, jas sumaišykite su mineraliniu vandeniu ir
supilkite į stiklinį ąsotį. Gėrimą po stiklinę gerkite visą dieną (6-7
stiklinės). Organizmo stiprinimo sumetimais prireiks savaitės kurso, po kurio
jūsų savijauta, veido spalva ir odos būklė bus akivaizdžiai pagerėjusi!

3 Kokteilis „Medaus ir pieno“

250 g medaus,
250 g sviesto,
250 g alavijo sulčių.

Viską sumaišykite puode ir pavirinkite 20 min. Kasdien imkite po 1 arbatinį
šaukštelį mišinio, ištirpinkite 100 g pašildyto pieno ir išgerkite likus
pusvalandžiui iki valgio, ne dažniau kaip 3 kartus per dieną. Toks kokteilis
puikiai valo organizmą.

4 Kokteilis: 3 tonizuojančios variacijos

Šie 3 kokteiliai puikiai tonizuoja, kiekvieną jų rekomenduojama gerti prieš
darbo dienos pradžią.

Obuolių kokteiliui: 2 žali obuoliai,½ cm nuvalytos imbiero šaknies,1
citrina.

Migdolų pienui: 1 stiklinė migdolų, ½ stiklinės kokosų pieno, 1 vanilės
lazdelė.

Granatų kokteiliui: 1 granatas.

Visiems gėrimams: ½ l mineralinio vandens.

Sulčiaspaudėje išspauskite sultis iš obuolio, citrinos ir imbiero šaknies.

Užpilkite nuvalytus migdolus vandeniu taip, kad juos visiškai apsemtų, ir
palikite nakčiai. Ryte susmulkinkite migdolus kokteilių maišytuvu (blenderiu) ir
perkoškite. Gautą migdolų pieną sumaišykite su kokosų pienu ir vanilės
grūdeliais.

Perpjaukite granatą pusiau ir citrusinių vaisių sulčiaspaudėje išspauskite
sultis.

Išpilstykite gėrimus į stiklines ir kiek truks iki 200 ml užpilkite mineraliniu
vandeniu.

5 kokteilis „Vaisių miškas“

Toks kokteilis labai tinka pusryčiams.

* 2-3 šaukštai šaldytų uogų (kokių norite),
* 1 šaukštas jogurto,
* 1 stiklinė mėgstamų šviežiai spaustų sulčių,
* 1 arbatinis šaukštelis skysto medaus.

Viską suplakite ir supilkite į didelę stiklinę

6 kokteilis „Šalin toksinus“

* ¼ kokoso minkštimo,
* 1 šaukštas imbiero,
* 1 žiupsnelis smulkintų petražolių,
* 1 stiklinė vandens.

Visas sudedamąsias dalis išplakti kokteilių maišytuvu. Kokteilis bus tirštokas,
jame jausis minkštimas. Jei tokio nelabai mėgstate – galite suplakusi perkošti
per sietelį, kokteilio maistingumas nuo to nenukentės.

7 Kokteilis „Oranžinis“

* 6-8 džiovinti abrikosai,
* 1/3 stiklinės apelsinų sulčių,
* Šlakelis citrinų sulčių.

Nakčiai užmerkite abrikosus apelsinų sultyse. Ryte viską supilkite į kokteilių
maišytuvą ir suplakite, įpilkite pagal skonį citrinų sulčių. Jei šį kokteilį
pasirinksite kaip vienintelį pusryčių patiekalą, pagardinkite keletu šaukštų
natūralaus jogurto arba 1 bananu.

8 kokteilis „Aromatingasis“

* 1 labai prinokusi kriaušė,
* 125 g šaldytų aviečių,
* 150 g vanilinio jogurto,
* Šlakelis klevų sulos.

Visas sudedamąsias dalis suplakite kokteilių maišytuvu, supylusi į stiklinę
papuoškite atšildyta aviete.