Pasaulinė ligonių diena kasmet paminima įvairiais renginiais. Šiemet vasario 11 d. 15 val. Mažeikių rajono savivaldybės kultūros rūmuose (II aukšte) atidaryta Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) pacientų dailės darbų paroda „Nuotaikų spalvos“ ir pristatyta geriausių kūrinių rinktinė „Bičiuliai“. Parodoje eksponuojama pusšimtis kolektyvinių ir atskirų autorių kūrinių.

Tai jau aštuntoji pacientų darbų paroda, kurią visuomenei pristato RVPL Socialinės pagalbos skyriaus darbuotojai“, – nuoširdžiai ir su pasididžiavimu apie pacientų kūrybą atidaryme kalbėjo skyriaus vedėja Alma Buginytė. Parodos organizatorius ir atidarymo dalyvius sveikino Mažeikių rajono mero pavaduotoja gydytoja Irena Macijauskienė bei Kultūros centro direktorė Krista Kinčienė.

Psichikos sutrikimų turintys asmenys – labiausiai visuomenės ignoruojama, neteisingai vertinama ir labiausiai pažeidžiama sergančiųjų grupė, kuriai itin reikalingas visuomenės supratingumas, geranoriškumas ir parama. Tikimės, kad pacientų darbai padės žmonėms geriau pažinti ir suprasti sergančiųjų situaciją, skatins bendruomenės toleranciją, suvokimą, kad susirgus psichikos liga ir patekus į psichiatrijos ligoninę, gyvenimas nesibaigia, kad už ligoninės sienų vyksta ne tik medikamentinis gydymas, bet ir asmenybės ugdymas, kūrybiškumo ir savo idėjų realizavimo skatinimas.

Džiugina tai, kad renginyje gausiai dalyvavo nevyriausybinių organizacijų atstovai, kolegos, miesto visuomenė. Ekspozicija veiks iki balandžio mėnesio. Ją apžiūrėti galima apsilankius Mažeikių kultūros centro rūmuose (Naftininkų g. 11) vykstančiuose renginiuose.

Janina Utkuvienė
RVPL Ryšių su visuomene skyriaus vedėja
Tel. (8 5) 267 03 32
j.utkuviene@rvpl.lt