Pagiriamasis žodis silkei

Maždaug 10 g svorio silkės gabaliuke yra nemažai baltymų (1,80 g), riebalų
(1,95 g), kurių dauguma – polinesočiosios rūgštys (Omega-3), mažinančios
cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugančios nuo aterosklerozės.

Omega-3 rūgščių kiekiu silkė nenusileidžia lašišai ar unguriui, silkėje yra
labai daug fosforo, kalcio, magnio, jodo, seleno bei cinko. Silkėje esančios
naudingosios medžiagos padeda organizmui kovoti su stresu, stiprina nervų
sistemą, imunitetą, gerina fizinę bei psichinę būklę, saugo ląsteles nuo
kenksmingų oksidantų. Silpnai sūdytą silkę galima valgyti nusilpusiems žmonėms,
ji gerina apetitą, tinka ligoniams, kurių skysčių bei druskų apykaita yra
sutrikusi.

Kad silkė būtų skanesnė ir minkštesnė, išmirkytą ir nuvalytą ją galima dar porą
valandų palaikyti piene, kad būtų standesnė – arbatos nuovire.