Panevėžio apskrities ligoninėje pradėtas montuoti modernus branduolinio magnetinio rezonanso tyrimų prietaisas. Šis aparatas, pasak ligoninės Radiologijos skyriaus vedėjos Sandrutės Latožienės, yra septynis kartus galingesnis nei iki šiol turėtas. Todėl ir jo galimybės daug didesnės.

Apie keturis milijonus litų kainavusiu aparatu galima atlikti stuburo, sąnarių, pilvo organų, moterų krūtų tyrimus.
Reklama

„Atsivėrė naujos mus, Panevėžio medikus, džiuginančios galimybės, nes nebereikės pacientams važiuoti į Vilnių ar Kauną, galėsime savo ligoninėje atlikti viso kūno tyrimus“, – pasakojo vedėja.

Tyrimai magnetinio rezonanso tomografu mūsų šalyje atliekami jau apie dešimtmetį ir jų prireikia vis daugiau pacientų. Pasak medikų, šis aparatas nekenkia žmogaus sveikatai.

Be to, prietaisas labai reikalingas ir patiems medikams. Juo dirbs ne tik Panevėžio ligoninės darbuotojai, bet ir atvažiuojantys specialistai iš Vilniaus. Tokius prietaisus turi vos kelios Lietuvos ligoninės

Šį prietaisą ligoninėje pastatė ir įrengė bendrovė „BMR diagnostika“. Jos direktorė Alina Žebrienė „Sekundei“ sakė, kad pacientai, gavę šeimos gydytojų siuntimą, galės ateiti išsitirti nemokamai – bendrovė planuoja sudaryti sutartį su Ligonių kasa.

Taip iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų jau apmokami ir tyrimai senuoju aparatu. Neturintiesiems siuntimo už tyrimą teks mokėti.

Darbą su naujuoju magnetinio rezonanso tomografu planuojama pradėti kito mėnesio pabaigoje. Dabar šis aparatas dar tik montuojamas ir tvarkomas.