Panevėžio miesto greitosios medicininės pagalbos stotis švenčia skubios pagalbos teikimo Panevėžyje 50-ies metų jubiliejų. Šiai sukakčiai pažymėti 2007 m. rugsėjo mėn. vyko renginių ciklas.

Panevėžio miesto gimtadienio renginiuose – ,,EXPO Aukštaitija 2007” parodoje ir rugsėjo 9 d. Laisvės aikštėje buvo teikiamos nemokomos medicininės paslaugos:

1. Matuojamas arterinis kraujo spaudimas (600)
2. Užrašomos elektrokardiogramos (200)
3. Matuojamas cukraus kiekis kraujyje (210)

Esant būtinosios medicinos pagalbos poreikiui ji buvo teikiama vietoje. Tokią akciją rengėme pirmą kartą. Norėjome parodyti miesto gyventojams ir svečiams savo darbo pobūdį, darbo specifiką, suteikėme galimybę susipažinti ir išbandyti medicininę aparatūrą su kuria GMP stotis dirba. Džiugu, kad susidomėjimas buvo didelis. Budintys medikai atsakinėjo į klausimus, pasakojo apie medicininių aparatų veikimo principus.

Rugsėjo 14 d. vyko apskrities greitųjų medicinos pagalbos tarnybų varžybos, kurias organizavo Panevėžio miesto GMP stotis. Jose dalyvavo Panevėžio miesto ir rajono, Kupiškio, Rokiškio ir Panevėžio kolegijos medikų komandos. Dalyviai atsakinėjo į teorinius klausimus ir atliko praktines užduotis. Ypač savo pasirodymu visus pradžiugino Panevėžio kolegijos komanda, kuri turėjo dalyvauti tik svečių teisėmis.

Geriausiai pasirodė Rokiškio greitosios medicininės pagalbos stoties komanda. Antri buvo Panevėžio miesto GMP stoties medikai, treti – Panevėžio kolegijos medicinos ir socialinių mokslų fakulteto studentai.

Rugsėjo 21 d. Panevėžio miesto GMP stotis kvietė į mokslinę-praktinę konferenciją ,,Šių dienų aktualijos teikiant skubią medinos pagalbą”.

Konferencijoje dalyvavo ir Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties kolektyvui 50-ties metų veiklos proga įteikė padėkos raštą Sveikatos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė N. Bielinienė. Taip pat konferencijoje dalyvavo Panevėžio kolegijos Medicinos ir socialinių mokslų fakulteto studentai, pirmines sveikatos priežiūros specialistai, greitosios medicinos pagalbos tarnybų medikai, kurie atvyko iš įvairių apskrities rajonų. Paskaitas skaitė šie lektoriai:

1. S. Milašius – ,,Karas keliuose – ką galima padaryti geriau” (KMU).
2. K. Stašaitis – ,,Kodėl 2:30 geriau nei 2;15” (KMU).
3. J. Treideris – ,,Skubioji pagalba ūmiais kardiologiniais atvejais” (Panevėžio apskrities ligoninė).