NIUJORKAS (Reuter Sveikata) – nėra jokio įrodymo, kad probiotics gali palengvinti įkyrius egzemos simptomus ir yra kažkoks įrodymas, kad jie gali retkarčiais sukelti infekcijas ir skrosti problemas, nuspręsti tyrėjus, pagrįstus geriausio pasiekiamo temos tyrinėjimo apžvalga.

Egzema yra niežtintis raudonas odos išbėrimas, kuris paveikia iki 20 procentų vaikų, daktarą Robert John Boyle Karališkosios Vaikų Ligoninės Parkville, Victoria, Australijoje ir kolegų pastaboje Cochrane Bibliotekoje, publikacijoje Cochrane Bendradarbiavimo, tarptautinė organizacija, kuri įvertina medicinos tyrinėjimą.

Studijavimas parodė, kad žarnos žmonių su egzema turi skirtingą bakterinę aplinką negu tie, kas neturi sąlygos, keldamas galimybę, kad šios aplinkos keitimas, valdydamas probiotics ar "gerų" bakterijų galėjo padėti elgtis su liga. Tuo metu, kai kai kurie gydytojai dabar rekomenduoja probiotics egzemai, gydymas yra prieštaringas, ir yra įrodymas, kad tai gali privesti prie žalingų šalutinių poveikių.

Kad ištirtų, Boyle ir kolegos apžvelgė 12 randomized kontroliuotus teismus, besilyginančius probiotics į placebą 781 vaikų su egzema.

Studijavimo kokybė buvo sumaišyta, tyrėjų pranešimas, ir visaapimanti analizė manė, kad probiotics nebuvo efektyvūs. Joks reikšmingas sumažėjimas ligos sunkumo ar gyvenimo kokybės pagerinimai nebuvo pamatyti, tuo metu, kai joks studijavimas neparodė sumažėjimo pravaikštų nuo mokyklos ar darbo. Nors naudingas studijuoto gydymo padarinys negalėjo būti atmestas, jie prisideda, tai "tikėtina bus kuklu."

Daug studijavimo neaprūpino informacijos apie šalutinius poveikius, bet tarp mažumos, kuri tikrai davė šią informaciją, tyrėjai nesurado jokio reikšmingo skirtumo tarp grupių, duotų probiotics ir duotus placebą.

"Probiotic gydymas yra apskritai saugus, tačiau jis gali privesti prie nepalankių įvykių, apimdamas sepsį ir tuštintis ischaemia – tikslus tokių įvykių pavojus yra sudėtingas nustatyti kiekį, bet tikėtina bus labai žemas daugumai žmonių," Boyle ir jo komanda rašo.

Raštiškame pareiškime, lydinčiame pranešimą, Boyle baigiasi: "Toliau probiotic egzemos gydymo studijavimas padėtų paaiškėti, ar specifinė probiotic įtampa turi didesnį padarinį egzemos sunkumo ir simptomų negu įtampa, studijuota ligi šiol, ir galėtų įvertinti jų paauglio/suaugusiųjų gyventojų efektyvumą."

ŠALTINIS: Cochrane Biblioteka 2008.

MEDIK