Protinga dieta

Kai mintys išsenka ir apima apatija, pats metas ne tik kritiškiau peržvelgti
savo dienotvarkę, bet ir valgiaraštį.

Štai kokio maisto reikia norint išlaikyti darbingumą ir gerą nuotaiką:

• Baltymų, kad užtikrintų sklandų smegenų ląstelių keitimąsi informacija.
• Angliavandenių, kad kraujyje nepritrūktų gliukozės ir neapleistų žvalumas bei
darbingumas.
• Riebiųjų rūgščių, kad sėkmingai gamintųsi naujos ląstelės.
• Mikroelementų iš vaisių ir daržovių, kurie papildo antioksidantų atsargas, o
pastarieji padeda atsistatyti pažeistoms ląstelėms.

Ši dieta nuskaidrins mintis, padės susikaupti ir pagerins protinę veiklą. Štai 3
dienų mitybos planas tavo smegenims.

Pusryčiai:

1 diena: Omletas su špinatais ir pievagrybiais

2 diena: Kokteilis iš suplaktų uogų, kriaušių arba obuolių, keleto
šaukštų kviečių gemalų, migdolų arba avokado, smulkinto imbiero, linų sėmenų.

3 diena: Natūralus jogurtas su sauja moliūgo sėklų, žiupsneliu linų
sėmenų ir supjaustytu obuoliu.

Priešpiečiai:

1 diena: Obuolys ir saujelė migdolų.

2 diena: Morka ir saujelė graikinių riešutų.

3 diena: Dubenėlis pupelių ir brokolių salotų su alyvuogių aliejumi.

Pietūs:

1 diena: Vištos krūtinėlė su ryžiais, avokadu ir aštriu pomidorų padažu.

2 diena: Salotos su lašiša arba tunu, salotų lapais, špinatais,
raudonaisiais kopūstais, cukinija, brokoliais, pomidoru ir sauja sezamo sėklų.
Salotos užpilamos šaukštu alyvuogių aliejaus ir keletu šaukštų citrinų sulčių.

3 diena: Keleto rūšių salotų lapai sumaišomi su agurku, vyšniniais
pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis, viskas pagardinama alyvuogių aliejumi ir
citrinų sultimis.

Pavakariai:

1 diena: Kriaušė ir saujelė riešutų.

2 diena: Troškinto kalafioro gabalėliai, pagardinti sezamo sėklomis ir
aštriu pomidorų padažu.

3 diena: Obuolys ir saujelė riešutų.

Vakarienė:

1 diena: Troškinta lašiša su daržovių salotomis: salotų lapai, raudonieji
kopūstai, pomidoras, keletas ridikėlių. Pagardinti linų sėmenų aliejumi ir
citrinos sultimis.

2 diena: Kalakutienos krūtinėlė su troškintais špinatais ir salotomis:
salotų lapai, morkos, šparaginės pupelės, raudonieji kopūstai, avokadas (pagardinti
linų sėmenų aliejumi ir citrinos sultimis).

3 diena: Daržovių salotos: pupelės, šparaginės pupelės, raudonoji
paprika, brokoliai. Viską pagardinti alyvuogių aliejumi ir česnaku bei saujele
riešutų. Patiekti su laukiniais ryžiais.