Rabarbarų pyragas su manais

Atėjus pavasariui siūlome pasimėgauti rabarbarų pyragu.

Šešiolikai porcijų reikės:

Tešlai –

300 g miltų,
1 žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
100 cukraus,
200 g sviesto.

Įdarui –

800 g rabarbarų,
200 g cukraus,
1 žiupsnelio malto cinamono,
500 ml pieno,
50 g manų kruopų,
250 g varškės,
2 kiaušinių,
1 pakelio sauso vanilinio pudingo,
350 ml grietinėlės,
2 valg. šaukštų cukraus pudros,
Virto rabarbaro papuošimui.

Miltus persijokite, suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį ir sudėkite
smulkiais gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Greitai užminkykite tešlą,
suvoliokite ją į rutulį, susukite į plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Po to tešlą iškočiokite. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir išdėkite į
ją tešlą, suformuodami 3 cm aukščio kraštelius.

Įdarui rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. 100 g
cukraus sumaišykite su maltu cinamonu ir užpilkite ant rabarbarų. Pieną
užvirinkite, suberkite į jį manų kruopas ir virkite ant silpnos ugnies, kol
kruopos išbrinks. Po to puodą pastatykite į šaltą vandenį ir maišykite, kol košė
atvės.

Varškę sumaišykite su kiaušiniais, 100 g cukraus ir sutrinkite, kol cukrus
visiškai ištirps. Į manų košę sudėkite varškės masę ir suberkite sausą pudingą.
200 ml grietinėlės suplakite ir sumaišykite su įdaru. Įkaitinkite orkaitę iki
180 laipsnių.

Rabarbarus suberkite į sietelį ir leiskite nubėgti sultims. Išdėkite ant tešlos,
padenkite varškės masę ir kepkite 45 minutes. Iškepusį pyragą išimkite iš
orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Perkelkite ant lėkštės. Iš kieto popieriaus
pasigaminkite grotelių pavidalo trafaretą, padėkite jį ant pyrago, pabarstykite
cukraus pudra ir atsargiai nuimkite. Likusią grietinėlę suplakite, sudėkite į
konditerinį maišelį ir išspauskite ant pyrago roželes. Galite papuošti ir virto
rabarbaro griežinėliais.

Skanaus!