Prasidėjus vasarai gyventojus vilioja poilsis prie miškų, upių, paplūdimių. Vykdami į gamtą žmonės prisikrauna pilnus krepšius įvairaus maisto. Šiltai gabenami mašinose, krepšiuose be šaldymo įrangos greit gendantys maisto produktai tampa pavojingi sveikatai, nežiūrint prekės galiojimo termino, kuris pažymėtas ant pakuotės. Suvalgę netinkamo maisto žmonės gali apsinuodyti arba susirgti užkrečiamomis ūmiomis žarnyno ligomis ir patekti į ligoninę.
• nesivežti į gamtą žalios šaldytos mėsos, ypač paukštienos, kitų mėsos gaminių (virtų dešrų, dešrelių;
• iškylai rinktis konservuotus, sausus maisto gaminius (makaronus, kruopas, duoną, sausainius, riešutus), šalto rūkymo mėsos gaminius, konservus, nuplautus vaisius, daržoves. Saugiausi gėrimai – fasuotoje taroje (mineralinis ar geriamas vanduo, sultys, vaisvandeniai);
• nevartoti gėrimui, vaisių, daržovių plovimui vandens iš upių, ežerų, neprižiūrimų šulinių;
• griežtai laikykitės asmens higienos: pasinaudoję tualetu ir prieš valgį plaukite rankas su muilu, jas nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu;
• įsidėkite vienkartinių indų, nenaudokite jų pakartotinai;
• saugokite maistą nuo vabzdžių, graužikų ir gyvūnų, maistą laikykite uždaroje taroje.