Šokoladiniai pyragėliai su riešutais

Viens, du – ir smaližių džiaugsmas ant stalo!

Pyragėliams reikės:

400 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
350 g cukraus,
90 g sviesto,
160 g graikinių riešutų,
120 g miltų.

Papuošimui:

70 g juodojo šokolado,
2 šaukštelių sviesto,
30 graikinių riešutų puselių.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais,
įpilkite keturis šaukštus vandens ir ištirpinkite vandens vonelėje. Sudėkite
sviestą ir nuolat maišydami ištirpinkite.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat maišydami
supilkite ištirpintą šokoladą į kiaušinių kremą.

Pakepinkite riešutus sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Suberkite riešutus į
kiaušinių ir šokolado masę, išmaišykite. Dalimis supilkite miltus, taip pat
išmaišykite.

Skardą sutepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Tešlą taip
paskirstykite, kad jos sluoksnis būtų ne mažesnis nei pusantro centimetro.
Kepkite ant vidurinės lentynos apie 20-25 minutes. Tešla kiek pakils ir turi
likti drėgna. Padėkite skardą ant drėgnos servetėlės, leiskite atvėsti. Dar
šiltą supjaustykite apie 3-3,5 kvadratais.

Papuošimui ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje, sudėkite sviestą. Kiekvieną
kvadratėlį pamerkite į šokoladą. Papuoškite pyragėlius graikinių riešutų
puselėmis.

Papuošimui galima naudoti gatavą šokoladinę glazūrą.

Skanaus!