Po keturių sėkmingų visuomenės informavimo ir švietimo apie rūkymo žalą metų, Europos Komisijos sprendimu didžiausia kada nors vykdyta kampanija prieš rūkymą "HELP – už gyvenimą be tabako" buvo pratęsta dar dviems metams. Antra HELP kampanijos dalis startuoja gegužės 31 d., per Pasaulinę dieną be tabako visose ES šalyse ir baigsis 2010 m. pabaigoje.

 

HELP ir LiMSA iniciatyva šiai dienai paminėti organizuojama šventė Rotušės aikštėje Lietuvos jaunimui. Jos metu ir rūkaliai, ir nerūkantys galės pasitikrinti savo anglies monoksido lygį išpūstame ore, dalyvauti sporto rungtyse, aplankyti meno, absurdo zonas, o norintieji mesti rūkyti gaus individualią gydytojos konsultaciją.

Šiuo renginiu siekiama dar kartą atkreipti visuomenės, o ypač jaunimo dėmesį į rūkymo keliamus pavojus, įvairiais, kūrybingais būdais paskatinti juos mesti ar nepradėti rūkyti bei vengti pasyvaus rūkymo.

Kampanijos tikslinė auditorija (15-35 m. jauni žmonės) ir prioritetinės sritys – rūkymo prevencija, metimas rūkyti ir pasyvusis rūkymas – nesikeičia.

 

Pirmosios HELP kampanijos dalies metu pagrindinė iniciatyva buvo CO matavimai, kurių visoje ES per trejus metus atlikta net 200 tūkst., o Lietuvoje – 10 tūkst. viešų renginių metu.

 

Ateinančius du metus HELP akcijų metu bus koncentruojamasi ties patarimais, kaip nepradėti ar mesti rūkyti. Šis naujas įrankis padės dar labiau sustiprinti grįžtamąjį ryšį su tiksline auditorija – renginių metu HELP palapinėje savo patarimus prieš vaizdo kamerą galės pasakyti kiekvienas norintis, vėliau jie bus patalpinti HELP svetainėje.

Informacinės kampanijos mastai kaip niekad dideli: TV reklama bus rodoma per 104 kanalus visose ES šalyse, interneto kampanija bus matoma MSN, MTV, Yahoo ir vietiniuose portaluose. Ir toliau veiks Help-eu.com oficiali svetainė 22 kalbomis, o HELP akcijų metu ryškiaspalvėje palapinėje veiks informacijos stalas su prieiga prie HELP svetainės.

 

Dviejų metų kampanijos biudžetas – 34 mln. eurų.

 

Medicine