Išsaugoti vaikų svajonę tapti Gydytoju – tai svarbus žingsnis visuomenėje puoselėjant šios profesijos prestižą. Ne mažiau reikšminga paskatinti esamus gydytojus didžiuotis savo pasirinktu darbu. Tuo įsitikinę rugsėjo mėnesį startuojančio projekto „Aš noriu būti gydytojas!“ partneriai – Lietuvos gydytojų sąjungos, vaistų grupės “Hexa” ir Lietuvos mokinių parlamento atstovai.

Apie savo svajonę tapti gydytojais 3-8 klasių moksleiviai kviečiami rašyti rašinius ir dalyvauti rugsėjo-spalio mėnesiais vyksiančiame konkurse „Aš noriu būti gydytojas!“. Geriausi darbai bus publikuojami Lietuvos gydytojų sąjungos laikraštyje „Gydytojų žinios“ bei šio projekto metu leidžiamame kalendoriuje gydytojams.
,,Pastaruoju metu mūsų profesija nepelnytai tapo bene labiausiai kritikuojama, todėl manome, kad šis konkursas ne tik paskatins moksleivius, būsimuosius medikus, papasakoti apie savo svajonę, bet ir kels gydytojo profesijos prestižą“, – sako Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas.

Šios akcijos iniciatoriaus ir pagrindinio organizatoriaus UAB ,,Orivas“, atstovaujančios ,,Hexa“ vaistų grupę, generalinio direktoriaus Mindaugo Zagorskio teigimu, daugelis garsių gydytojų šią profesiją pasirinkti svajojo dar vaikystėje, matydami neeilinius pasiaukojamo darbo pavyzdžius. ,,Tikimės sulaukti daug įdomių, originalių rašinių, kuriuose moksleiviai papasakotų, kas juos žavi šioje profesijoje, kas skatina ateityje gilintis į gydytojo profesijos paslaptis“, – sako M. Zagorskis.

Lietuvos mokinių parlamento valdybos pirmininkas Laurynas Skendelis įsitikinęs, kad šis konkursas – tai puiki proga moksleiviams atskleisti savo mintis apie vieną sunkiausių profesijų. Norint tapti gydytoju, prireikia ne tik ilgų ir sunkių studijų universitete, bet ir atsakingo pasirengimo mokykloje.

Visi rašinių konkurso „Aš noriu būti gydytojas!“ konkurso dalyviai bus apdovanoti suvenyrinėmis dovanomis, trijų geriausiųjų darbų autoriai gaus MP3 grotuvus ir kitas dovanas. 20 rašinių autoriai bus pakviesti į baigiamąjį renginį Vilniuje, kur bus apdovanoti bilietais į „Vichy“ vandens pramogų parką.

Konkurso dalyvių darbus vertins komisija, kurios nariai – Lietuvos gydytojų sąjungos, vaistų grupės ,,Hexa“ bei Lietuvos mokinių parlamento atstovai. Darbai bus suskirstyti į tris grupes: 3-4 klasių, 5-6 klasių ir 7-8 klasių mokiniai. Vertinamas rašinio originalumas, stiliaus savitumas ir bendras raštingumas. Rašinio tituliniame lape turi būti aiškiai parašytas autoriaus vardas, pavardė, mokykla, klasė, namų adresas, kontaktinis telefonas, el. pašto adresas. Rašiniai negali būti anksčiau publikuoti spaudoje, išskyrus mokyklos leidinius. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę rašinius publikuoti.

Moksleiviai rašinius „Aš noriu būti gydytojas!“ kviečiami siųsti nuo rugsėjo 18 iki spalio 15 d. Rašiniai gali būti rašomi ranka ir siunčiami laišku adresu: ,,EIP komunikacija“, A. Smetonos g. 5-315 kab., LT-01115 Vilnius arba elektroniniu paštu konkursas@eipk.lt. Išsamesnė informacija apie konkursą: tel. 85 260 9073, arba el. paštu konkursas@eipk.lt