Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) buvo pasirašyta sutartis tarp klinikų ir Lietuvos krepšinio federacijos. Sutartis užtikrins Lietuvos krepšinio rinktinės sveikatos priežiūrą Olimpinių žaidynių Pekine metu, taip pat detalią apžiūrą besiruošiant žaidynėms.

Lietuvos rinktinės krepšininkams Klinikų medikai teiks ambulatorines konsultacijas, užtikrins ištyrimą ir gydymą, detalų atramos ir judėjimo aparato ištyrimą, gydytojų reabilitologo bei ortopedo – traumatologo ištyrimą bei gydymą, taip pat, jei prireiktų – stacionarinį ištyrimą bei gydymą. Tokio pobūdžio sutartis pasirašoma jau antrą kartą – pirmą kartą medicininė pagalba krepšininkams buvo užtikrinta Europos vyrų krepšinio čempionato metu.

Į Pekiną krepšininkus lydės klinikų gydytojas ortopedas-traumatologas m.m.dr. Rimtautas Gudas, gydytojas reabilitologas Vytenis Trumpickas, masažuotojas Aleksas Paleckis. Prieš išskrendant į treniruočių stovyklą krepšininkams bus atliekami kardiofiziologiniai tyrimai, juos tirs traumatologai, fiziologai, kiekvienam krepšininkui bus atliekami tik jam reikalingi tyrimai. Pasak gydytojo reabilitologo V. Trumpicko, patiriant didelį fizinį krūvį, krepšininkams dažniausia pasitaiko kelio sąnario, čiurnos, stuburo traumos, taip pat lėtinis skausmas.

„Džiaugiamės, kad galime padėti mūsų krepšininkams ir taip bendradarbiauti. Visapusiškos pagalbos suteikimas prisidės prie gerų Lietuvos krepšinio rinktinės pasiekimų Pekino Olimpinėse žaidynėse. Rezultatus, kuriuos pasiekiate jūs, iš dalies ir pasiekiame ir mes“ – sakė KMUK generalinis direktorius prof. Juozas Pundzius.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pabrėžė, kad klinikų medikų pagalba ruošiantis ir dalyvaujant olimpinėse žaidynėse bus labai reikalinga – jau pirmame varžybų etape Lietuvos rinktinei teks nugalėti stiprius varžovus – Rusijos ir Argentinos rinktines.

Pasak LKF sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, visi vykstantys kartu su krepšininkais medikai turi savas funkcijas – į olimpiadą vyks trys medikai. Vienas medikas bus iš NBA, jis paruoš žaidėjus rungtynėms, taip pat prižiūrės ir po jų. Krepšininkų sveikatos būklę seka gydytojas reabilitologas, o ortopedas-traumatologas atlieka daugiau diagnostinį darbą.

Olimpiniais ženkleliais, parvežtais iš Pekino, buvo apdovanoti krepšinio komandos gydytojai ir KMUK vadovai.