Svarbiausi maisto produktai žiemą

Vasarą galime drąsiai pamiršti įvairius maisto papildus ir sintetinius
vitaminus. Juk čia pat auga įvairios daržovės, vaisiai ir uogos. Tačiau žiemą,
pasislėpus saulei ir atšalus orams, organizmui ima trūkti vitaminų, o tuomet
nuolatine palydove gali tapti bloga nuotaika ir peršalimo ligos.

Pateikiame jums žiemos metu būtinų maisto produktų kraitę.

Žuvis.
Šaltuoju metų laiku vitamino D trūkumas gali paskatinti blogą
nuotaiką. Tačiau nebūtina tuoj pat lėkti į soliariumą, užteks bent pora kartų
per savaitę valgyti žuvies.

Kiaušiniai.
Kiaušiniuose esančios omega-3 rūgštys yra pats natūraliausias
antidepresantas. Be to, kiaušiniai itin gerai veikia smegenų darbą bei atmintį.

Vanduo.
Du trečdaliai žmogaus kūno sudaryti iš vandens. Tad jo gerti reikėtų
nepamiršti ir žiemą – šildomos patalpos sėkmingai garina vandenį iš mūsų
organizmo.

Šokoladas.
Tikriausiai net nereikia sakyti, kaip stebuklingai pakelti
nuotaiką gali plytelė šokolado. Tik reikėtų rinktis kuo tamsesnį ir turintį
mažiau cukraus.

Apelsinai. Apelsinuose yra ne tik vitamino C, bet ir folio rūgšties (kuri
turi įtakos mūsų nuotaikai) ir serotonino (kuris įtakoja laimės hormonų gamybą).

Riešutai. Jie pakankamai kaloringi, bet turi begalę naudingų medžiagų.
Viena jų – selenas, atsakingas už giedrą nuotaiką ir psichinę sveikatą.

Grūdai.
Tiek daiginti grūdai, tiek skaldytų grūdų duona palaiko stabilų
cukraus kiekį kraujuje ir organizmą aprūpina vitaminu B12.

Natūralus jogurtas. Jame esančios bakterijos pagerina žarnyno veiklą ir
stiprina imunitetą.

Špinatai. Žaliuose lapeliuose gausų vitaminų, folio rūgšties, karotino,
jodo ir mineralinių druskų.