Tibeto dieta

Tibeto dieta padės jums ne tik sulieknėti, bet ir pagerinti savijautą
visumoje. Specialistai dietologai tvirtina, kad Tibeto dieta gali atjauninti
organizmą ir prailginti gyvenimą.

Tibeto dieta pagal savo esmę yra pieniška-vegetariška. Joje pateiktus produktus
reikia valgyti lėtai, nedidelėmis porcijomis.

Tibeto dietos ypatumas yra tas, kad joje nėra jokios mėsos ir teikiama pirmenybė
pagrindinai augaliniam maistui. Savaitės bėgyje reikia jos laikytis, o po to
įtraukti į racioną truputį mėsos. Vėliau dietą kartokite. Tibeto dieta
rekomenduoja daug vaisių bei daržovių.

Pirmadienis

Pusryčiai: puodelis pieno, nedidelis džiūvėsėlis.
Pietūs: 150 g virtų pupų. 200 g pomidorų, paprikos, svogūnų ir petražolių
salotų. 1 didelis žalias obuolys arba apelsinas.
Vakarienė: 250 g sutarkuotų baltagūžių kopūstų, užpiltų citrinos sultimis. 150 g
bet kokių vaisių, 1 stiklinė mineralinio vandens.

Antradienis

Pusryčiai: 1 stiklinė mineralinio vandens. 1 didelis obuolys.
Pietūs: 200 g virtos žuvies, 200 vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų arba kitų
vaisių) salotų. 1 apelsinas.
Vakarienė: 250 g aguročių, keptų augaliniame aliejuje, 3 pomidorai, 1 nedidelė
riekelė duonos, 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Trečiadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 2 džiūvėsėliai.
Pietūs: 200 g virtų pupelių, 200 g pomidorų, svogūnų, šviežių agurkų ir česnako
skiltelių salotų, užpiltų augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtų, stambiai tarkuotų burokų. 2 obuoliai, apelsinas,
nedidelis gabalėlis duonos, 1 pomidoras. 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Ketvirtadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė mineralinio vandens, 1 nedidelė bandelė.
Pietūs: 250 g virtos žuvies, 200 g bet kokių daržovių salotų, 1 stiklinė
natūralių obuolių sulčių.
Vakarienė: 200 g virtų ankštinių pupelių, 200 g nevirtų trintų morkų, užpiltų
augaliniu aliejumi ir česnaku. 1 puodelis arbatos ir nedidelis džiūvėsėlis.

Penktadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, nedidelė bandelė.
Pietūs: 200 g. supjaustytų raudonųjų kopūstų, užpiltų citrinos sultimis. 1
stiklinė jogurto, 2 obuoliai.
Vakarienė: 200 g virtos žuvies, 200 g baklažanų, pakeptų augaliniame aliejuje su
nedideliu morkų kiekiu. Nedidelis juodos duonos gabalėlis. 1 stiklinė
mineralinio vandens.

Šeštadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė obuolių sulčių, apelsinas.
Pietūs: 200 g trintų morkų, užpiltų augaliniu aliejumi, 200 g pomidorų, paprikos
ir svogūnų salotų. 1 stiklinė mineralinio vandens.
Vakarienė: 150 g sūrio, 2 džiūvėsėliai. 100 g braškių. 1 stiklinė vandens arba
du indeliai jogurto.

Sekmadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 20 džiūvėsėliai.
Pietūs: 250 g virtos žuvies, 250 g baltagūžių kopūstų salotų, užpilų citrinos
sultimis, 1 stiklinė mineralinio vandens.
Vakarienė: 200 g virtų pupelių, 100 g sūrio, 250 g bet kokių vaisių, 1 stiklinė
mineralinio vandens arba obuolių sulčių.