Prieš aštuonias dienas Peru gimusi mažylė turi tris kojas. Naujagimė apžiūrai buvo atvežta į ligoninę Peru sostinėje Limoje. Gydytojai sako, kad trečioji koja yra neišsivysčiusio Siamo dvynio liekana. Gydytojai turi nustatyti, kaip veikia naujagimės organai. "Reuters"

Medicinos specialistas Roberto Shimabuku įsitikinęs, kad naujagimė yra Siamo dvynė: „Tačiau antro dvynio išsivystė tik nedidelė dalis. Kitais žodžiais tariant, yra viena mergaitė ir tik dalis antrosios – tai dubuo, išoriniai lyties organai, koja“. Esmidią Rojas Fonsecą gydytojai dar kurį laiką tirs ir nustatys, ar nors vienas svetimas organas susijungęs su vidiniais mažyliais organais. „Reikia, kad ją apžiūrėtų genetikos, gastroenterologijos, ortopedijos ir chirurgijos specialistai. Ne visus specialistus turime šioje ligoninėje“, – sako R.Shimabuku. Kai tyrimai bus baigti, gydytojai sudarys mergaitės gydymo planą.

Mažoji Esmidia gimė kuklioje ūkininkų Catalinos Fonsecios Mendozos ir Benjamino Rojas Delgado šeimoje. Tėvas mergytę atlydėjo į Limą. Jis sako, kad mama po gimdymo jaučiasi per silpna tokiai kelionei. Kol kas mergaitės gydymo išlaidas padengia valstybinis sveikatos draudimas.
 

iMed