Narkotikų kontrolės departamento tinklapyje atsirado nauja rubrika, kurioje besidomintys narkotikų vartojimo problema gali konsultuotis su prevencijos, gydymo, reabilitacijos ir teisės sričių specialistais.

Narkotikų kontrolės departamento direktorė Audronė Astrauskienė viliasi, kad virtualios konsultacijos padės užmegzti artimesnį ryšį tiek su tėvais, pedagogais, tiek su nuo narkotikų priklausomais asmenimis ar besidominančiais narkotikų keliamomis problemomis ir informacija apie jų vartojimo prevenciją.

„Tikimės, kad specialistų patarimai bus naudingi ne tik klausimą pateikusiam žmogui, bet ir kitiems asmenims, kurie gal kartais ir neišdrįsta prisipažinti, kad jie ar jų artimieji turi panašių problemų”, – teigė A. Astrauskienė.

Direktorė ragina nebijoti klausti, specialistai atsakys elektroniniu paštu, o dažniausi klausimai bus pateikiami svetainėje anonimiškai.

Konsultacijos internetu bus teikiamos keturias savaites. Tai bandomasis projektas, kuris leis patikrinti, kokios informacijos visuomenei dar trūksta, ir vėliau jį patobulinti.

Ateityje planuojama departamento svetainėje kaupti ir vaizdinę medžiagą, kurią jos lankytojai galėtų efektyviai naudoti prevencijoje.