Valgyk ir jaunėk

Pradėkime nuo alyvuogių aliejus – jame esančios riebalų rūgštys padeda
išlaikyti kalogeną – odos elastingumo pagrindą. Jogurtas ir kefyras odos
ląsteles aprūpina visaverčiais baltymais, normalizuoja žarnyno mikroflorą ir
sumažina alergijos pavojų.

Šiuose produktuose gausu aminorūgšties triptofano, kuris dieną suteikia žvalumo,
o naktį – ramina ir migdo.

Špinatai – Folio rūgšties šaltinis. Jis reguliuoja moteriškus hornonus,
garantuoja stabilų imuninės sistemos darbą. Špinatai itin naudingi tiems, kurie
visą dieną praleidžia prie kompiuterio ir yra nualinę akis.

Pomidoruose esantis likopenas saugo nuo vėžio, lėtina senėjimo procesus,
reguliuoja arterinį kraujo spaudimą. Be to, pomidoruose gausu karotino, vitaminų
C ir E, spartinančių odos atsinaujinimą.

Moliūgų sėklose gausu cinko, saugojančio nuo peršalimų, gripo, raminančio
odos uždegimus.

Ridikėliai stiprina ląsteles ir gerokai sulėtina raukšlių susidarymo
procesą. Padeda kepenims išsivalyti nuo šlakų ir pagražina veido spalvą.

Brokoliai pasižymi galingu jauninamuoju ir antikancerogeniniu poveikiu.
Stiprina imunitetą ir iš virškinamojo trakto šalina šlakus.

Ryžiai iš ląstelių šalina skysčius ir šlakus.

Medus gerina nuotaiką, suteikia šilumos ir jaukumo. Biologiškai aktyvios
medžiagos, esančios meduje, stiprina imunitetą.

Lapinės salotos gerina miegą. Jose yra į morfiną panašios medžiagos,
kurios poveikis sustiprėja lapines salotas valgant kartu su neskaldytų grūdų
duona.

Rozmarinų arbata padeda susikoncentruoti ir geriau pasisavinti naują
informaciją.

Čiobrelių, mairūno ir raudonėlių arbata saugo nuo peršalimo ir gripo.