Valomoji prancūzų dietologų dieta

Prancūzų dietologai siūlo naują valomąją dietą, kuri leis truputį sulieknėti
ir normalizuoti kūno svorį. Ją drąsiai galima vadinti sveikatingumo dieta, nes
organizmas gaus vitaminus, mineralus ir biologiškai aktyvias medžiagas, kurie
sustiprins imuninę sistemą. Dietos trukmė – ne mažiau 2 dienų. Maksimalios ribos
nėra.

Palengvintas valgiaraštis normalizuoja virškinimo organų darbą, kas ir sąlygoja
svorio netekimą. Po siūlomo maitinimo režimo reikia pakentėti dar keletą dienų,
prieš grįžtant prie įprasto maisto raciono. Miltinių ir riebalinių produktų
kiekį reikia didinti palaipsniui.

Taigi 2 dienas maitinkitės taip:

Iki pusryčių – vandens stiklinė, šaukštelis žiedadulkių.

Pusryčiai. Stilinė švelnios arbatos arba žolelių nuoviras, 2 riekelės
duonos arba 3 džiūvėsėliai, sviestas (graikinio riešuto dydžio porcija), 2
arbatiniai šaukšteliai medaus, jogurtas arba stiklinė lieso pieno, pusė
greipfruto arba apelsinas, arba 2 mandarinai.

Iki pietų – šaltas vanduo be apribojimų.

Pietūs. 120 g liesos jautienos, veršienos, avienos arba vištienos be
odos. Virtos daržovės – pagal pageidavimą. 40 g lieso sūrio ir gabalėlis duonos.
Šviežias, vitaminais turtingas, vaisius (kivi, apelsinas, mango).

Popiečiai – šaltas vanduo, švelni arbata arba žolelių nuoviras.

Vakarienė. Šviežių daržovių ir vaisių salotos, užpilti citrinų sultimis
ir augaliniu aliejumi, geriausia alyvuogių. 100 g virtos žuvies arba 60 g lieso
kumpio arba labai šviežias minkštai virtas kiaušinis, 5 arbatiniai šaukšteliai
virtų ryžių arba 2 nedidelės virtos bulvės. Jogurtas arba 150 g liesos varškės,
arbatinis šaukštelis medaus ir 2 arbatiniai šaukšteliai daigintų kviečių.
Šviežių vaisių (obuolių, kriaušių arba ananasų) kompotas.

Po dietos pastoviai vartokite biologiškai aktyvius papildus – žiedadulkes,
daigintus kviečius ir medų. Šviežias daržoves ir vaisius galima valgyti be
apribojimų, be to, reiktų pasirinkti juos pagal C vitamino ir provitamino A
kiekį, nes šie stiprina imuninę sistemą. Iš daržovių – lapinės salotos, kopūstas
ir morka, iš vaisių – citrusiniai, kivi, mango.

Be to, dietologai rekomenduoja valgyti tuos vaisius, kuriuos Jūs dažniausiai
vartojate ir mėgstate. Vietoje prieskonių geriausia naudoti alyvuogių arba
saulėgrąžų aliejų su citrinų sultimis. Naudinga vartoti želės pavidalo
produktus, tokius kaip užpilus arba vaisių želė.