Šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje įvykusioje spaudos konferencijoje miesto meras Juozas Imbrasas pažymėjo, kad gydytojai, kaip ir iki šiol, vyks lankyti pacientų į namus.

„Aš, kaip Vilniaus miesto meras, padarysiu viską, kad gydytojai vykdytų Hipokrato priesaiką ir deramai atliktų savo pareigą. Gydytojai vyks pas pacientus į namus. Sveikatos komiteto pateiktas siūlymas dėl naujosios tvarkos sustabdytas”, – sakė jis.

Paklaustas apie piktnaudžiavimo atvejus, kai pacientai nepagrįstai išsikviečia medikus, meras teigė, kad tokie atvejai negali būti pretekstu riboti gydytojų vizitus į namus: „žinoma, tokių mėginimų pasitaiko, matyt, jų bus ir ateityje. Tačiau mes negalime sau leisti rizikuoti, kad gydytojai nevyktų pas ligonius, kuriems ta pagalba gali pasirodyti būtina.”

Anot Vilniaus mero, kol nėra sukurta gydytojams ir pacientams priimtina nauja tvarka, eksperimentų sveikatos apsaugos sferoje nebus. „Turi susitikti gydytojų, pacientų atstovai, gydymo įstaigų steigėjai, Ligonių kasų atsakingi asmenys ir kartu sukurti visiems priimtina tvarką”, – teigė J.Imbrasas.