…raugintuose kopūstuose. Taip apdorotuose kopūstuose išsaugoma labai
daug vertingųjų medžiagų: vitaminų C ir K, B (B1, B2, B3, B6, B12), taip pat
kalio, kalcio, geležies, cinko ir kt.
Be to, rauginti kopūstai dėl juose esančių pieno ir acto rūgščių teigiamai
veikia virškinimo sistemą.
…„saulės“ produktuose
Vitamino D trūkumą panaikinti galima į mitybos racioną įtraukiant kiaušinių,
sviesto, pieno, riebios žuvies, menkių kepenėlių.
…užšaldytose uogose
Užšaldytos braškės, vyšnios, serbentai – puikus vitaminų ir mineralų šaltinis
žiemą. Gardinkite jomis jogurtus, varškę.
Dar viena nepakeičiama žiemos raciono uoga yra spanguolė. Joje gausu vitaminų C
ir PP, yra boro, geležies, mangano, jodo, kalio.
…džiovintuose žalumynuose
Sudžiovinus žalumynus, juose išlieka mikroelementai ir eteriniai aliejai.