Žarnyno veiklos pagerinimui

Sveika dieta žarnynui normalizuoja apykaitos produktus, pagerina organo darbą.
Laikykitės dietos 10 dienų ir turėsite sveiką žarnyną, o dėl to pagerės
apykaitos procesai, numesite 5 – 7 kg.

Dietos metu reikia vartoti vitaminą C, gerti kaip galima daugiau mineralinio
negazuoto vandens.
Sveiko žarnyno dietoje laikykitės pagrindinės taisyklės – nevartokite cukraus,
druskos, gazuoto vandens, duonos.

1 ir 2 dieną visiškai alkani, pasistenkite išsilaikyti su žaliais
obuoliais, o vakare išgerti puodelį arbatos su šaukštu medaus.

3 diena.

Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, išvirta ant vandens be druskos ir cukraus,
stiklinė mineralinio vandens.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, pomidoras.
Vakarienė: 200 g virtų ryžių (galiam truputį sojų padažo), puodelis arbatos su
citrina.

4 diena.

Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, puodelis kavos.
Pietūs: du obuoliai, skiltelė citrinos.
Vakarienė: obuolys ir apelsinas.

5 diena.

Pusryčiai: trintos morkos, apšlakstytos citrinos sultimis, liesas jogurtas, 150
g varškės, mineralinis vanduo.
Pietūs: keptos bulvės, du kietai virti kiaušiniai, pomidorų ir agurkų salotos su
augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtų ryžių (galima truputį sojų padažo), puodelis arbatos su
citrina.

6 diena.

Pusryčiai: avižinių dribsnių košė.
Pietūs: avižinių dribsnių košė.
Vakarienė: 200 g virtų ryžių.

7 diena.

Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: daržovių sultinys, obuolys, 150 g varškės.
Vakarienė: kefyras.

8 diena.

Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, stiklinė mineralinio vandens, daržovių
sultinys, trys obuoliai, apelsinas.
Pietūs: kefyras.
Vakarienė: virta žuvis, du apelsinai, arbata.

9 diena.

Pusryčiai: kefyras.
Pietūs: žuvis, arbata.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, ryžiai, trys obuoliai.

10 diena.

Pusryčiai: kefyras.
Pietūs: arbata su medumi.
Vakarienė: ryžiai, apelsinas ir skiltelė citrinos.

Pastaba: Dietos geriau nesilaikyti dirbant sunkų darbą ar esant didelėms
fizinėms apkrovoms.