Žuvies pyragas su žalumynais

Sotus pyragas su lašiša netikėtai užsukusiems draugams.

Šešioms porcijoms jums reikės:

250 g miltų,
1 kiaušinio tynio,
100 g sviesto,
druskos,
2 česnako skiltelių,
2 svogūnų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 pundelių įvairiausių žalumynų,
3 kiaušinių,
100 g grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
250 g rūkytos lašišos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Miltus sumaišykite su kiaušinio tryniu, sviestu, žiupsneliu druskos ir 2-3
šaukštais vandens. Suminkykite tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir pusvalandžiui
padėkite ją į šaldytuvą.

Po to tešlą iškočiokite, perdėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir
suformuokite bortelius. Tešlos viršų apdenkite popieriumi, užberkite žirnių ir
kepkite 15 minučių. Kepimo popierių su žirniais nuimkite.

Česnakus ir svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste.
Sumaišykite su žalumynais ir iškrėskite juos ant tešlos. Kiaušinius sumaišykite
su grietine, įberkite druskos ir pipirų ir apliekite žalumynus.

Lašišą supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant įdaro. Pyragą kepkite 25
minutes.

Skanaus!