Italų tyrinėtoja įrodė, kad aukštakulniai bateliai gerina seksualinį gyvenimą ir skatina moterišką orgazmą. Gydytojos Marijos Cerutto iš Veronos universiteto tyrimai paskelbti britų moksliniame žurnale “European Urology”.
M.Cerutto pavyko ištirti, kad aukšti kulnai yra ne tik modelių ir gražuolių privalomas atributas, bet ir milijonų moterų kančios instrumentas.

Tarp visų aukštakulnių minusų, tokių kaip stuburo bei pėdos išlinkimas, vaikščiojimo nepatogumai ir ginekologiniai sutrikimai, gydytoja rado ir privalumų. Pasirodo, aukšti kulnai veikia dubens raumenis, vadinamuosius “malonumo raumenis”, kurie dalyvauja orgazmo mechanizme.

Italė eksperimentavo su moterimis iki 50 metų: specialiais elektriniais prietaisais ji matavo dubens raumenų aktyvumą avint skirtingo aukščio avalynę. Paaiškėjo, kad tų moterų, kurių pėda yra 15 laipsnių kampu su grindų paviršiumi, kas atitinka 7 cm aukščio kulną, dubens raumenys yra 15 proc. labiau atsipalaidavę. Tokiu būdu aukšti kulnai atpalaiduoja dubens raumenis, didina jų jėgą ir galimybę susitraukti. O gerai treniruoti raumenys sustiprina lytinį susijaudinimą ir, kaip pasekmė, sustiprina malonumą. Avėdamos aukštakulnius, moterys, pačios to nepastebėdamos, užsiima stiprinančia gimnastika.

Tačiau stilistai įspėja, kad nereikėtų pulti į kraštutinumą. Aukštesni nei 11,5 cm kulnai trukdo gražiai vaikščioti ir neatrodo elegantiškai.

Lietuvos sveikata