Gelbėkite – kuokštais slenka plaukai: 5 veiksmai vešlios šukuosenos link

Gražūs, vešlūs ir spindintys plaukai – kai kuriems tai tik svajonė, regima šampūnų reklamose. Ne visi išlošė genų loterijoje. Kai kurie vyrai ankstyvą plikimą paveldėjo, kiti plaukų netenka dėl streso ar prastos priežiūros. Moterims kuokštais ima slinkti plaukai dėl hormonų pokyčių. Ką galite padaryti, jei norite sustabdyti ir pamažu atsiauginti gražius ir sveikus plaukus?

1. Išsiaiškinkite slinkimo priežastį. Moterims plaukai įprastai slenka dėl hormoninių pokyčių, dažno plaukų modeliavimo ir dažymo. Abiem lytims tai gali būti dėl vaistų vartojimo, ilgalaikio ir stipraus streso, mineralų ar vitaminų trūkumo. Polinkis į plaukų slinkimą ar ankstyvą plikimą gali būti paveldėtas. Rekomenduojama kreiptis į dermatologą, kuris atliks reikiamus tyrimus ir nustatys tikrąją plaukų netekimo priežastį (-is). Jums gali būti atliktas kraujo tyrimas, odos arba plaukų mėginių tyrimas. Specialistas taip pat gali pasinaudoti instrumentais ištirti plauką.

2. Individualus plaukų slinkimo gydymas. Specialistas paskirs gydymą, tinkantį jums. Jį gali sudaryti vaistai, šampūnai ar kitos skalpo priežiūros priemonės. „Era Esthetic“ klinikose plaukų slinkimas gydomas su pirmuoju pasaulyje plaukų užpildu „DR.CYJ Hair Filler“. Naujos kartos priemonė su tarptautiniu mastu patentuotais biomimetiniais peptidais ir hialurono rūgštimi pirmiausia atgaivina odos ląsteles ir skalpą, skatina kraujo cirkuliaciją galvos odoje. Nuosekliai atliekant procedūras galiausiai atgaivinami primigę plauko folikulai, ir sužadinamas plauko augimas.

Procedūra neskausminga, nes naudojamos plonytės adatėlės. Mikroinjekcijos suleidžiamos į galvos odą, kad aktyvieji ingredientai palaipsniui patektų į skalpą. Įprastai rekomenduojamas 4 procedūrų kursas, po procedūrą kas 2 savaites. Pirmieji rezultatai matomi praėjus 2 savaitėms po ketvirtos procedūros. Pastebėsite, kad slenka vis mažiau plaukų. Vėliau slinkimas sustos. Dar vėliau šukuosena jau bus vešlesnė. Sustiprintas plaukų augimas išlieka apie metus po paskutinės procedūros. Gydytojas rekomenduos, ar verta ir kada atlikti daugiau procedūrų su „DR.CYJ Hair Filler“.

Net 13 metų kurtas produktas tinkamas tiek vyrams, tiek moterims, kurių plaukai ploni ir silpni, kurie susiduria su plaukų slinkimu arba retėjimu, plikimu. Procedūra rekomenduojama ir tiems, kurie turi persodintus plaukus, ir nori išlaikyti ilgesnį jų gyvavimo ciklą. Gydymas su šiuo plaukų užpildu negalimas, jei nustatytas padidėjęs jautrumas preparato komponentams. Nerekomenduojama pacientams, vartojantiems imunosupresantus, sergantiems autoimuninėmis ligomis, diabetu, reumatu, jei dažnai sergate angina. Procedūra neatliekama nėštumo ir žindymo laikotarpiu.

3. Tinkama mityba, kai slenka plaukai. Net ir pasirinkę efektyviausius metodus ir sekdami gydytojo rekomendacijas, kaip prižiūrėti skalpą, vis tik turėtumėte žiūrėti į plaukų slinkimo problemą kaip kelių veiksnių rezultatą. Subalansuota mityba yra svarbi ne tik gerai savijautai, bet ir plaukų būklei. Į savo kasdienį racioną įtraukite daugiau baltymų (pavyzdžiui, kiaušinių, pieno produktų, vištienos), nes plaukų folikulai daugiausia sudaryti būtent iš baltymų. Jų trūkumas lemia plaukų slinkimą. Uogos, kuriose yra vitamino C, ypač vertingos ir norint sustabdyti odos senėjimo procesus, ir plaukų slinkimą kuokštais. Desertui rinkitės mėlynes, braškes, kad gautumėte vitamino C, kurį organizmas naudoja kolagenui gaminti. Tai baltymas, kuris padeda stiprinti plaukus, kad jie netrupėtų ir nelūžinėtų. Vitaminas E, kurio gausu riešutuose, avokaduose, riebiose žuvyse, skatins plaukų augimą.

4. Priemonės plaukų slinkimui mažinti. Ieškokite galvos odos priežiūros priemonių su kofeinu (stimuliuoja plaukų folikulus), ketokonazolu (prižiūri skalpo mikroflorą), gulsčiosiomis serenojomis (profilaktiškai veikia prieš plikimą), biotinu (stiprina folikulus), rozmarinais (skatina cirkuliaciją), alijošiais (stimuliuoja plaukų augimą), žaliosios arbatos ekstraktu (nuramina odą ir stabdo plaukų slinkimą).

Užtat venkite priemonių su sulfatais, parabenais, DEA, TEA, PEG, alkoholiu. Atsisakykite plaukų formavimo ir dažymo.

5. Skalpo priežiūra, kai slenka plaukai. Jums labiausiai reikia rūpintis ne plaukų išvaizda, o būtent skalpu. Neinvestuokite į balzamus ar kondicionierius, kurie nepamatuotai žada paskatinti plaukų augimą. Jums svarbu prižiūrėti skalpą, pasirinkti tinkamą šampūną, subalansuoti mitybą. Atsisakykite plaukų formavimo ir dažymo. Neriškite plaukų į aukštą ir standžią kasą, geriau nešiokite palaidus arba tik lengvai suimtus. Skalpą galite masažuoti, nors, tiesa, didelių tyrimų, kurie patvirtintų masažo naudą stabdant plaukų slinkimą nėra. Masažuodami pirštais galite naudoti ricinų arba kokosų aliejų. Nors mokslinių tyrimų, patvirtinančių šių priemonių poveikį, irgi nėra.

Užtat klinikiniai tyrimai įrodė, kad plaukų slinkimas veiksmingai išgydomas su „DR.CYJ Hair Filler“ preparatu. Tai ne tik greitas plaukų slinkimo stabdymo procesas, bet ir procedūra be šalutinio poveikio. Plaukų užpildą sudaro patentuoti peptidai, jame nėra cheminių komponentų, todėl kone visiškai pašalinama šalutinių poveikių rizika ir užtikrinamas preparato efektyvumas, nepriklausomai nuo plaukų slinkimo priežasties.