+1
-0
+1
Klausimas:

Sveiki, Prieš metus gydytojai ultragarsu nustatė, kad yra kepenų suriebėjimas. Nusiuntė darytis kepenų fermentų tyrimo ir CT. CT Nerado nieko, nei kepenu suriebejimo nei kitu patalogiju, fermentai buvo visi normoje tik bilirubinas padidėjas: Bendras bilirubinas (B.BIL) 22,8 µmol/l Norm: 2 - 21 Tiesioginis bilirubinas -T.BIL 5,9 µmol/l Norm: 0 - 3.4 Gydytoja tada pasake, kad neturi prie ko prikibti ir itaria, kad galetu buti zilibero sindromas. Mazdaug po metu pradejau jausti keista kuno niezejima (nestipru) kuris tesiasi kelias dienas tada liaujasi, po kokios savaites vel prasideda. Padarius kraujo tyrimus po metu Bendras bilirubinas (B.BIL) 14,1 µmol/l Norm: 2 - 21 Tiesioginis bilirubinas -T.BIL 4,5 µmol/l Norm: 0 - 3.4 Šarminė fosfatazė (ALP) 103,8 U/l Norm: 53 - 128 Alaninaminotransferazė (ALAT) 42,0 U/l Norm: 0 - 41 Aspartataminotransferazė ASAT 25,2 U/l Norm: 0 - 37 Gamagliutamiltransferazė (GGT) 29,9 U/l Norm: 0 - 49 Daktarai vistiek nieko blogo neįtarią. Nesiunčia nei Ultragarso nei kitų tyrimų darytis, bet pas Alergologą. Ar Jums padidėjas ALT lygis ir T.BIL nekelia įtarimų ?