+1
-0
+1
Ko galima imtis, norint apsaugoti plaukus juos dažant

Plaukų dažymas išties gali būti daug džiaugsmo atnešantis procesas. Nesvarbu, ar norite sezoniškai atsinaujinti, ar tiesiog norite paeksperimentuoti – nauja plaukų spalva dažnai suteikia didesnį pasitikėjimą savimi. Kaip bebūtų gaila, plaukų dažymas mūsų plaukams nėra pati geriausia procedūra, kadangi neretai jis gali turėti neigiamą poveikį mūsų plaukams, stipriai juos pažeisdamas. Kad viso to būtų galima išvengti ar bent jau sumažinti žalą plaukams, šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, ko galima imtis, norint apsaugoti plaukus juos dažant.

Pernelyg nešviesinkite plaukų

Jei turite tamsius rudus plaukus, tačiau paslapčia vis pasvajojate apie itin šviesius plaukus, turėsime jus nuvilti – norint išsaugoti sveikus ir žvilgančius plaukus, nerekomenduojama kardinaliai keisti jų spalvos. Taip yra dėl to, nes šiam procesui būtų reikalingas intensyvus plaukų šviesinimas, arba kitaip žinomas kaip balinimas, kurio metu yra blukinamas plauko pigmentas. Be to, šviesinimui dažnai naudojamos tokios agresyvios medžiagos kaip vandenilio peroksidas ar amonio persulfatas, kurios labai sausina plauką, silpnina plaukų folikulus ir pažeidžia visą jų struktūrą. Šviesinti plaukai ima žymiai daugiau lūžinėti ar net daugiau slinkti, plaukų galiukai skilinėja. Būtent dėl šios priežasties, jei vis tiek itin norite pokyčių, profesionalai pataria natūralius plaukus šviesinti ar tamsinti vos vienu ar dviem tonais, kadangi būtent tai padės išlaikyti kiek geresnę plaukų būklę.

Naudokite kokybiškas plaukų priemones

Tam tikros plaukų priemonės gali padaryti plaukams daugiau žalos nei atnešti naudos, ypač tuomet, kai jie būna po dažymo. Visuomet, prieš perkant produktą, įsitikinkite, jog jo sudėtyje yra tik jūsų plaukui naudingos medžiagos, kurios išsaugotų drėgmę plaukuose, o ne dar labiau juos išsausintų. Venkite plaukų priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra sausinančių alkoholių, sulfatų ar parabenų. Vietoje jų geriau rinkitės natūralesnės kilmės priemones, praturtintas įvairiais aliejais ar kitais drėkikliais. Tokiu būdu plaukas taps daug švelnesnis ir bus sveikesnis. Nepamirškite visu tuo vadovautis ir renkantis dažus. Gi geriausi plaukų dažai – tie, kuriuose nėra amoniako bei kurie yra pagaminti iš kuo natūralesnių medžiagų.

Keiskite plaukų plovimo įpročius

Kad plaukų spalva išsilaikytų kuo ilgiau ryški ir kad nereikėtų jums taip dažnai lankytis grožio salonuose ar plaukų dažymu užsiimti namuose, pasistenkite plaukus plauti kuo rečiau. Retesnis galvos plovimas užtikrins ne tik tai, jog plaukų spalva neišbluktų taip greitai, bet ir tai, jog natūraliai išsiskiriantis sebumas pamaitintų plaukus bei jiems suteiktų elastingumo ir blizgesio. Taip pat tokiu būdu sureguliuosite ir iš galvos odos išsiskiriantį sebumo kiekį, kadangi per dažnas galvos trinkimas sausina odą, dėl ko galvos oda ima gaminti dar daugiau riebalų nei gamintų įprastai. Be abejo, tai nereiškia, jog galvos odos išvis nereikėtų plauti– tą daryti reikia, tiesiog pamėginkite plauti galvą viena ar dviem dienomis rečiau.

Geras drėkinimas ir plaukų praturtinimas proteinais

Jei turite sausus plaukus iš prigimties ar jie yra itin pažeisti karščio ar kitų veiksnių, būtina pasirūpinti tinkamu jų drėkinimu bei praturtinimu proteinais. Kaip jau minėjome, įvairūs natūralūs aliejai, randami plaukų priemonėse, puikiai veikia, jeigu plaukams trūksta drėgmės. Tačiau itin pažeistiems plaukams vien drėkinimo gali neužtekti. Tokiais atvejais būtina naudoti ir tokias priemones, kurių sudėtyje gausu baltymų. Kaip žinia, nuolatinis plaukų formavimas dideliu karščiu pažeidžia plaukų pagrindinę sudedamąją dalį – baltymą, vadinamą keratinu. Norint tai atstatyti, rekomenduojama naudoti baltymų procedūras, kurios padėtų atkurti bendrą plaukų struktūrą. Apsilankykite varle.lt, kur rasite didelį pasirinkimą plaukams skirtų kremų, kurių sudėtyje galima rasti tiek mūsų plaukams naudingųjų aliejų, tiek ir būtinų proteinų.