+5
-0
+5
Įvairių tautų požiūris į seksą.

Kur kitur jei ne muziejuje mes galime vienoje vietoje pamatyti senovės daiktus bei atskleistą požiūrį į juos. Vieną šeštadienio popietę, smalsaudama apie įvairių tautų požiūrį į seksą, nusprendžiau apsilankyti Londone esančioje „Wellcome Collection“ galerijoje. Parnešiau ir jums lauktuvių – nuotraukų ir savo pasakojimą.  Įvairūs seksualinės tematikos daiktai padėjo man suprasti, kad skirtingos tautos intymius santykius įsivaizdavo labai įvairiai.

Kinija: meilė slepiama porcelianiniuose vaisiuose ir daržovėse

Kokių tik legendų nėra apie atsirandančius vaikus. Štai pas mus yra paplitusi legenda, kad vaikus atneša gandras arba jie randami kopūstuose. Pasirodo, lietuvių liaudies išmintis mažai kuo atsiliko nuo Kinijos. Mat ir Kinijoje įvairūs porcelianiniai vaisiai ir daržovės savo viduje slėpė figūrėles vaizduojančias intymias scenas dviese. Deja, toks paslėptas akių malonumas buvo atviras tik tiems, kas žinojo. Tokios figūrėlės buvo dovanojamos kaip meilės vienas kitam simbolis. O argi jūs neapsidžiaugtumėte gavę dovanų tokią intymią dovaną?

Įvairių tautų požiūris į seksą.

Europa: skaistybės diržų naudojimas

Įvairių tautų požiūris į seksą.

Daugumai iš mūsų šiandien skaistybės diržas kelia tik juoką ir šypseną, tačiau Europoje, XIX a., toks skaistybės saugojimo „įrankis“ buvo ne tik mada, bet ir būtinybė. Mat kiekviena save gerbianti dama siekė išsaugoti savo nekaltybę tam vieninteliam vyrui. Toks skaistybės diržas buvo gaminamas iš metalo, paliekant vienoje pusėje mažesnę skylę šlapinimuisi, o kitoje – tuštinimuisi. Manoma, kad tokie skaistybės diržai buvo išrasti dar viduramžiais, siekiant sutramdyti moteris nuo seksualinių santykių.

Japonija: sekso reikmenų vaistinėlė

Įvairių tautų požiūris į seksą.

Taip, tikrai taip, XX a. buvo populiarios ne tik medicininės vaistinėlės, bet ir sekso reikmenų. Jūs klausiate, o kam? Atsakymas labai paprastas – tam, kad būtų galima stimuliuoti ir gydyti save. Kobės mieste, Japonijoje, 1930 m. pagamintas toks sekso reikmenų medicininis krepšelis pagelbėjo ne vienam to meto vyrui, kuriuos vargino įvairūs erekcijos sutrikimai. Sekso reikmenų vaistinėlė buvo suskirstyta į dešimt skyrių, talpinančių keturis penio apvalkalus, lygiai tiek pat penio žiedų, tris diržus, vieną pirštų apvalkalą (gaminamą iš vėžlio kiauto). Šių dienų vyrui, tikriausiai, visas toks sekso reikmenų vaistinėlės turinys keltų tik šiurpą, nors dauguma vyrų bent kartą apsilanko sekso prekių parduotuvėje. Vieni iš smalsumo, kiti – iš būtinybės, tačiau abejingų vyrų seksualinei tematikai beveik nėra. Atrodo,  laikmetis ir šalis skiriasi, tačiau įvairūs sekso „žaisliukai“ išlieka vis dar populiarūs.

Anglija: vyrų anti – masturbacinis įrankis

Įvairių tautų požiūris į seksą.

Et, tas noras patirti malonumą, – visais laikais jis egzistavo. Masturbacija buvo ir yra daugumos vyrų problema. Tačiau masturbacija XIX a. buvo suvokiama kaip labai bloga žmogaus yda, mat buvo tikima, kad vyras, kuris masturbuojasi, yra nenormalus, pamišęs ar net serga psichine liga. Tokios „ligos“ prevencijai ir buvo naudojami anti – masturbaciniai įrankiai, kuriuos užsidėjus ant lytinio organo vyras sunkiai galėdavo jaudinti ir stimuliuoti save. Tokie įrankiai buvo dažnai naudojami psichiatrijos ligoninėse ir kartais namuose. Jie buvo panašūs į žiedus, ir vyrui, kuris seksualiai susijaudindavo, keldavo daug skausmo, nes aštrūs tokio įrankio – žiedo kraštai dirgindavo jo lytinį organą.

 Senovės Graikija – Roma: falas – sekso žaisliukas ir apsauga nuo blogio

Įvairių tautų požiūris į seksą.

Prisipažinkite, kiek iš jūsų turite ir nešiojate amuletus? Taip, tikrai taip, dauguma iš mūsų tikime, kad tam tikri daiktai, akmenėliai ar figūrėlės gali mus apsaugoti. Neįtikėtina, tačiau senovės graikai – romiečiai tikėjo, kad falas yra geriausia apsauga nuo blogio. Buvo kuriami įvairios formos falo amuletai, kurie, tikima, apsaugo nuo nužiūrėjimo, piktųjų dvasių. Negana to, buvo manoma, kad moteris, kuri nešios falo formos amuletą, bus vaisingesnė, susilauks daugiau palikuonių. Taip pat tokie amuletai buvo naudojami ir kaip sekso žaisliukai.

Autorius: L.Rimgailė