+7
-1
+6
Japoniška dieta.+Meniu.

Garsioji japoniška dieta, skirta svoriui mažinti, trunka 14 dienų.

Dvi savaites tarp valgymų galėsite tik gurkšnoti vandenį. Svarbu per dieną išgerti ne mažiau kaip 8 puodelius vandens. Dietos metu negalima vartoti druskos, cukraus, alkoholio, duonos ir bet kokių kitų į valgiaraštį neįtrauktų maisto produktų. Geriausių rezultatų pasieksite nepakeitę japoniškos dietos plano. Griežtai jo laikydamiesi, galite atsikratyti iki 6,8 kg ar dar daugiau – tai priklauso nuo pirminio svorio ir amžiaus. Daugelis mano, kad dieta pavadinimą gavo dėl to, kad valgiaraštis sudarytas remiantis Japonijos gyventojų mityba. Tai netiesa. Tiksli pavadinimo kilmė nėra žinoma – bet tradicinę japonišką dietą ji išties primena savo paprastumu.Japoniškos dietos nederėtų laikytis dažniau nei kartą per metus, antraip ji gali sutrikdyti Jūsų medžiagų apykaitą. Įspėjimas: tai mažo kalorijų kiekio dieta. Prieš pradėdami jos laikytis, pasitarkite su savo gydytoju.

Japoniškos dietos meniu

1 diena

Pusryčiai – juoda kava arba arbata.
Pietūs – 2 kietai virti kiaušiniai, romaninės salotos su alyvuogių aliejumi, vienas šviežias pomidoras.
Vakarienė – be riebalų kepta, virta arba garuose ruošta žuvis, romaninės salotos su alyvuogių aliejumi.

2 diena

Pusryčiai – juoda kava ir vienas skrebutis.
Pietūs – be riebalų kepta, virta arba garuose ruošta žuvis, romaninės salotos su alyvuogių aliejumi.
Vakarienė – 225 g jautienos kepsnys (paruoštas be riebalų), vienas neriebus jogurtas be priedų.

3 diena

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – vienas kietai virtas kiaušinis, 3 didelės šviežios arba virtos morkos su alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažu.
Vakarienė – obuoliai.

4 diena

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – viena didelė, alyvuogių aliejuje kepta pankolio arba pastarnoko šaknis, obuoliai.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, 225 g jautienos kepsnys (paruoštas be riebalų), romaninės salotos su alyvuogių aliejumi.

5 diena

Pusryčiai – šviežia morka, pagardinta citrinų sultimis.
Pietūs – 450 g be riebalų keptos, virtos arba garuose ruoštos žuvies, 2 puodeliai pomidorų sulčių be druskos.
Vakarienė – be riebalų kepta, virta arba garuose ruošta žuvis, romaninės salotos su alyvuogių aliejumi.

6 diena

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 450 g be riebalų keptos arba garuose virtos vištienos krūtinėlės, romaninės salotos su alyvuogių aliejumi arba garuose virtos morkos.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų griežinėliai su alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažu.

7 diena

Pusryčiai žalioji arba juodoji arbata.
Pietūs – 225 g jautienos kepsnys (paruoštas be riebalų), bet koks vaisius.
Vakarienė – pasirinkite bet kurios dienos (išskyrus trečią) vakarienę.

Nuo 8 iki 14 dienos japoniškos dietos planas kartojamas iš naujo.

 

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė