Danijos mokslininkų studija rodo, kad cukriniu diabetu sergančioms besilaukiančioms moterims itin svarbi kraujospūdžio (hipertenzijos) kontrolė. I tipo cukriniu diabetas bei kepenų ligos nėštumo metu gali itin paaštrėti, tad sėkmingai kontroliuojamas kraujo spaudimas padeda apsaugoti moters sveikatą nėštumo laikotarpiu.

 

Cukriniu diabetu sergančios moterys dažnai turi ir kepenų pakitimus, kurie lemia ankstyvą gimdymą. Tai įrodo antihipertenzinio gydymo svarbą nėščiosioms, sergančioms cukriniu diabetu. Sėkmingai kontroliuojamas kraujospūdis padeda išvengti per ankstyvo gimdymo ar kitų komplikacijų.

 

Cukriniu diabetu sergančios nėščios moterys taip pat turi didesnę preeklampsijos riziką. Tai būklė, kuriai būdingas itin aukštas kraujo spaudimas, aukštas baltymų lygis šlapime bei skysčių netekimas. Tokia būklė gali sąlygoti per ankstyvą gimdymą.

 

Antihipertenzinis gydymas ne tik sumažina per ankstyvo gimdymo pavojų, bet ir užtikrina, kad gimęs kūdikis turės didesnį svorį, tad gims sveikesnis, teigia mokslininkai.