Švelni jūros vandens galia mažųjų nosytėms

Natūralus jūros vanduo įvairiais tikslais naudojamas jau tūkstančius metų. Viena iš naudingiausių jo savybių – mineralais ir mikroelementais turtinga ir visiška natūrali sudėtis, padedanti rūpintis jautriomis mažųjų nosytėmis. Tai išbandytas ir patikimas kasdieninės higienos pagalbininkas ir veiksminga priemonė, kai reikia palengvinti mažylio kvėpavimą bei greičiau grąžinti nosies gleivinės drėgmę ir švarą.

Kodėl kemšasi mažylių nosytės?

Viena dažniausių užsikimšusios nosytės priežasčių – paprastasis peršalimas, kurio kilmė – virusinė. Daug įtakos nosies gleivinės drėgmei ir funkcijai daro sausas patalpų oras, įvairūs alergenai, patogenai, pavyzdžiui, didesnė ore esanti bakterijų ar virusų koncentracija. Mažyliai pirmaisiais savo gyvenimo metais gali sirgti gana dažnai, nes jų imuninė sistema dar nebrandi – tai visiškai normalu, nes būtent toks ir yra kelias į organizmo gynybinių galių formavimąsi.

Sloga – pirmoji gyvenimo liga

Viena dažniausių ligų arba ligos simptomų yra būtent sloga, kitaip dar vadinama nosies gleivinės uždegimu arba rinitu. Tai paprastai yra pati pirmoji mažylio liga, tačiau į ją jokiais būdais negalima numoti ranka – mažiems vaikams net ir paprasčiausia sloga gali sukelti itin daug diskomforto, streso, nepatogumo. Maži vaikai, ypač kūdikiai, nesugeba patys pašalinti gleivių iš nosytės, todėl jiems tampa sudėtinga ne tik kvėpuoti, bet ir valgyti, miegoti, gerti, žaisti ir domėtis pasauliu. Jiems būtina padėti jaustis lengviau ir pasistengti, kad kvėpavimas per nosytę būtų laisvas, nes visai maži vaikai dar nemoka kvėpuoti per burną. Be to, kvėpuojant per burną oras, keliaujantis į plaučius, neparuošiamas tinkamai, išdžiūsta gerklė ir burna, o dėl to tik padidėja viršutinių kvėpavimo takų susirgimų rizika. Išvengti slogos sukeliamų nepatogumų ir galimų jos komplikacijų padės izotoninės koncentracijos jūros vanduo, specialūs gleivių siurbtukai, švari vata ir procedūrų reguliarumas arba jų atlikimas pagal poreikį, kad visuomet būtų palaikomas laisvas kvėpavimas.

Mažylių nosytes būtina prižiūrėti kasdien

Kasdieninė nosies higiena tokia pati svarbi, kaip ir kasdieninė burnos ertmės ar odos raukšlelių priežiūra. Tik laisvai kvėpuojantis mažylis gali jaustis gerai ir be jokių kliūčių pažinti pasaulį. Sveika ir drėgna nosies gleivinė natūraliai apsaugo nuo alergenų, dulkių, įvairių patogenų poveikio organizmui, o štai išsausėjusi, sudirgusi ir savo normalias funkcijas praradusi nosies gleivinė jau sunkiai susidoroja su kasdien jai tenkančiais iššūkiais. Būtent dėl to reikia stengtis, kad mažylio nosies ertmės kasdien būtų švarios, drėgnos ir galėtų puikiai atlikti visas svarbiausias savo funkcijas – valyti, drėkinti ir šildyti orą, sulaikyti didžiąją dalį organizmą puolančių patogenų ir prisidėti prie įvairiausių kvapų atradimo. Mažylio nosies priežiūrai reikėtų naudoti švarią vatą ir izotoninės koncentracijos jūros vandenį.

Kasdieninei nosies priežiūrai ir slogos sukeliamiems nepatogumams lengvinti– izotoninės koncentracijos jūros vanduo

Quixx baby yra natūralus izotoninis nosies tirpalas, kuriame yra jūros vandens iš Atlanto vandenyno su vertingais mineralais ir mikroelementais. Druskos koncentracija Quixx baby yra priderinta prie natūralios koncentracijos organizme, todėl jis švelniai veikia kūdikio nosytę. Ši natūrali ir saugi medicinos priemonė, turinti higienišką pakuotę, išvalo nosį, suminkština susikaupusias gleives, todėl jos lengviau pašalinamos; taip pat išplauna alergenus ir užkratus, todėl sumažėja jų poveikis nosies gleivinei. Quixx baby puikiai tinka  kasdieninei nosies priežiūrai ir tuomet, kai nosytė jau užsikimšusi. Nosies lašai padeda išvalyti prilipusius nešvarumus ir atgaivinti sausą ir pažeistą nosies gleivinę, kuri dėl savo pakitusios būklės negali atlikti normalių fiziologinių funkcijų. Tai puiki pagalbinė priemonė, galinti palengvinti pagrindinius kvėpavimo sistemos infekcijų sukeliamus nosies simptomus. Ją vertėtų turėti kiekvieno mažylio vaistinėlėje.

Šaltinis Pasveik.lt