+1
-0
+1
<strong>5 linksmi kalėdiniai žaidimai visai šeimai</strong>

Kalėdiniai žaidimai – puikus būdas laiką praleisti turiningai ir įsimintinai. Pristatome Jums net 5 smagius žaidimus, kurie sukels daug puikių įspūdžių ir paliks daug nuostabių emocijų. Juk juokas gerina sveikatą, ar ne? Per šias šventes juokitės ir žaiskite daugiau!

Kalėdinės dėlionės

Jums reikės kalėdinių dovanų maišelių (tiek, kiek bus komandų). Geriausia, kai piešinėliai vienodi. Sukarpykite šiuos piešinius į 15-18 vienodų dalių, sudėkite į kalėdines kojines ar kumštines pirštines ir išdalinkite detales komandoms. Ta komanda, kuri greičiau sudės dėlionę, laimės. Išmėginkite – tai labai smagus ir nuotaiką keliantis žaidimas.

Kalėdinės frazės

Sugalvokite kokią nors kalėdinę frazę, pavyzdžiui, „kalėdinė eglutė“, „kalėdinis pyragas“, „kalėdinis stebuklas“. Kiekvienas dalyvis turi sugalvoti iš šiose frazėse esančių raidžių kuo daugiau smulkių žodelių per 2 minutes. Išmėginkite – tai labai smagus ir azartiškas kalėdinis žaidimas, kuris skatina gerai „pajudinti“ protą.

Sniego senis

Jums reikės tik linksmo sniego senio iškarpos ir daug geros nuotaikos. Žaidimo esmė – stengtis kam nors pritvirtinti sniego senio iškarpą ir tai padaryti jam nematant. Žinoma, galima rinktis ir kitokią iškarpą – kalėdinę kojinę, eglutę ar nykštuką. Kai vienas dalyvis aptinka ant savęs iškarpą, tuomet jis stengiasi pritvirtinti ją kitam dalyviui  – taip, kad jis to nepastebėtų. Taip galima žaisti net ir ištisą dieną. Išmėginkite – tiek daug gerų emocijų suteikia tikrai ne visi žaidimai.

Kalėdinis kodas

Sugalvokite kokią nors kalėdinę frazę, pavyzdžiui, „Kalėdų senis“, „kalėdinė eglutė“, „kalėdinis pyragas“. Kuo sudėtingesnė frazė – tuo įdomiau. Ant kortelių surašykite kiekvieną šių junginių raidę atskirai ir paruoškite du komplektus tokių kortelių (jei komandų bus daugiau nei dvi, tuomet tiek komplektų kortelių ir reikės). Sudėkite korteles su raidėmis į kalėdines kojines ar kumštines pirštines ir liepkite iš jų kuo greičiau sudėlioti nežinomas kalėdines frazes. Laimės ta komanda ar tas dalyvis, kuris frazę sudėlios greičiau. Išmėginkite šį žaidimą – jis labai smagus ir skatinantis mąstyti.

Kalėdų eglutė

Šis žaidimas ypatingai patinka mažiesiems dalyviams. Vienas dalyvis turėtų sutikti tapti „gyva kalėdine eglute“. Prireiks įvairių girliandų, žalio spalvoto popieriaus, lipnios juostelės ir kitų puošybos reikmenų. Esmė – kuo smagiau ir išradingiau papuošti mamą arba tėtį, senelį arba senelę, tetą arba dėdę kaip kalėdinę eglutę. Vėliau galima visiems nusifotografuoti. Dalyvius galima suskirstyti į dvi komandas – tuomet reikės dviejų „gyvų kalėdinių eglučių“ ir daugiau puošybos reikmenų. Dedikuota komisija vėliau išrinks išradingiau ir kūrybiškiau papuoštą kalėdinę eglutę, o pralaimėjusi komanda galės nurinkti stalą. Taigi išmėginkite – šis kūrybiškumą lavinantis žaidimas daug smagesnis, nei gali pasirodyti!