Alerginė šienligė

Visų alergijų eiga dažniausiai yra panaši. Organizmą veikiančios alergizuojančios medžiagos (alergenai) sukelia čiaudulį, slogą, akių ir nosies niežėjimą, galvos skausmus, sunkina kvėpavimą.

Iš esmės alergija – tai stipresnė organizmo reakcija į aplinkos medžiagas. Panašius reiškinius gali sukelti šieno dulkės, maisto medžiagos, gyvūnų plaukai, tai yra viskas, kas mus supa. Alergiškas žmogus, susidūręs su tokiomis medžiagomis, visada jautriau į jas reaguoja nei sveikas. Nors jau yra ir vis dar atrandama naujų vaistų nuo alergijos, ši problema neišspręsta ir aktuali. Kadangi įprasti vaistai taip pat yra cheminiai dariniai, dažnai jie patys gali sukelti alergiją. Homeopatiniai vaistai šiuo atveju ypač patrauklūs, nes nesukelia alerginių poveikių, yra nežalingi ir gali padėti tuomet, kai neskirtini įprasti tradiciniai vaistai.

Sergant šienlige homeopatiniai preparatai Luffa compositum Heel tabletės ir nosies purškalas sureguliuoja organizmo pusiausvyrą ir stiprina gynybines jėgas.

Dozavimas.

Luffa compositum Heel tabletės. Po vieną tabletę ištirpinti po liežuviu 3 kartus per dieną (pradėti vartoti prieš 4 savaites iki šienligės sezono)
Luffa compositum-Heel nosies purškalas. 1–2 įpurškimai į kiekvieną šnervę 3–5 kartus per dieną.

Patarimai

Svarbiausia vengti aplinkos, kurioje yra alergenų.

Jei alerginį rinitą sukelia žydinčių medžių žiedadulkės, reikia mažiau būti lauke, geriau tam laikotarpiui išvykti kitur.

Patartina naudotis specialiais kalendoriais, kuriuose žymimi augalų žydėjimo periodai, ir lentelėmis, kuriose nurodoma žiedadulkių koncentracija ore.

Parengta pagal „Šiuolaikinė homeopatija”