Blynai kaip iš paveikslėlio

Menam mįslę keturgyslę: kokį patiekalą vaikai mielai valgytų pusryčiams,
pietums ir vakarienei, o kiekviena mama sugalvotų mažiausiai 10 skirtingų sveikų
priedų prie jo? Na žinoma, tai – blynai!

Jei vadovautumėmės vien sveikos mitybos principais, blynai pasirodytų besąs
beviltiškas mitybos balastas. Daug miltų, šiek tiek riebalų, kiaušinis, pienas,
vanduo… Ir, kas blogiausia, juos reikia kepti, o keptas maistas, kaip žinia,
nėra labai pageidautina mažųjų valgiaraščio dalis. Bet ką daryti, jei vaikai
juos šitaip dievina?

Sumani mama žino paslaptį: galima blynus savaip patobulinti, kad jie taptų ir
skalsesni, ir sveikesni. Juk į blynų tešlą įmaišius sėlenų, rugių miltų, kokių
nors kruopų košės ar varškės, jų turinys lyg ir pasitaiso. O jei dar prie šio
gardėsio ir šviežių pertrintų uogų ar vaisių gabalėlių pasiūlysite – gausite
paradoksą, jog blynai – vitaminų bomba!

Tačiau ne paslaptis: tie patys nuobodūs apskritimai lėkštėje ilgainiui pabosta
ir pačiai šeimininkei, ir mažajam valgytojui. Norisi, kad patiekalas būtų
įdomesnis, labiau intriguotų, džiugintų. Jūsų dėmesiui – keletas rekomendacijų,
kaip patobulinti savo kasdienius blynus.

1. Vieną storesnį ir skalsesnį blyną (pvz. kai tešloje naudojama ir varškė ar
košė) įdėkite į lėkštę ir dekoruokite vaisių gabaliukais. Galite šį darbą
patikėti net ir pačiam valgytojui. Saulytė ar gėlytė tikrai bus skaniau, nei
paprastas blynas!

2. Iš mažesnių apvalių blynukų galite sudėlioti pailgoje lėkštėje šimtakojį.
Teliks iš razinų ar mėlynių padaryti jam kojeles, o iš šokoladinio kremo ant
pirmojo blynelio nupiešti veiduką.

3. Vyresniems dekoruotojams galite patikėti išdėlioti ant blyno ir kokio nors
personažo veidą. Kūrybiniam procesui panaudokite vaisių gabalėlius, uogas,
spalvotus žirniukus, pusryčių dribsnius, varškės kremą, grietinėlę ar vaisių
sirupą.

4. Blynai-žvėreliai – kitas įdomus žaidimas. Iškepkite didesnių ir mažesnių
apvalių blynų, iš jų galima išdėlioti šuniuką, meškiuką ar netgi kiškį.
Pagrindas – didžiausias blynas, uždėjus ant jo mažesnįjį gaunamas reljefinis
snukutis, pridėjus du mažesnius blynukus viršuje – ausytės, iš vaisių gabalėlių
išdėliojamos akytės, nosis, burna.

5. Patogus būdas iškepti įdomesnių formų blynelius – nusipirkti specialiai
blynams kepti skirtas formeles su rankenomis, kurios dedamos į keptuvę ir į jų
vidų pilama tešla.

6. Kepant blynus jums į pagalbą gali ateiti ir konditerinis švirkštas: juo
galite išspausti į keptuvę įvairios formos blynelių, netgi iškepti raideles, iš
kurių susidėlioja vaiko vardas.