Mėsos kelmas Velykų stalui

Velykų stalas neįsivaizduojamas be įvairiausių mėsos patiekalų. Kiekviena
šeimininkė gali atskleisti visus savo kulinarinius gabumus ir nustebinti šeimą
ar svečią. Pagaminusios mėsos kelmą, jūs tikrai liksite puikiai įvertintos.

Pagaminimui reikės:

Šonkauliai,
faršas, kiaušinis ir trynys,
džiūvėsiai
prieskoniai.

Gaminimas:

Sumaišome faršą. Galima įdėti skaldytų lazdyno ar graikiškų riešutų, pistacijų.
Galima apkepinti pievagrybių su svogūnėliais. Žodžiu, kaip kuri šeimininkė
mėgsta.

Šonkauliukus pabarstome prieskoniais iš vakaro. Tada susukam ratuku ir
sutvirtinam krapštukais ar mediniais iešmeliais.

Į vidurį dedam faršą. Kepam orkaitėje apie 1,5 valandos. Atvėsintą puošiam
grybais, poro gėlytėm.