<strong>10 būdų, padėsiančių išgerti daugiau vandens</strong>

Per parą rekomenduojama išgerti ne mažiau kaip 1,5 litro vandens, dar geriau – bent 2 litrus vandens. Vis dėlto dažnai tik vakare suprantame, kad per visą dieną išgėrėme tik du puodelius kavos, o vandens nevartojome iš viso. Gerai, jei dar per pietus suvalgėme sriubos, o jei net nebuvo ir jos? Pateikiame Jums 10 būdų, padėsiančių išgerti daugiau vandens. Tikimės, kad jie Jums pravers ir leis jaustis geriau, energingiau ir sveikiau.

1) Įsigykite gražų vandens indą, pavyzdžiui, grafiną ar ąsotį, kuris visada būtų prieš Jūsų akis, tarkime, ant darbo stalo. Taip dažniau atsiminsite, kad laikas išgerti stiklinę vandens. Taip pat galite rinktis stiklinę ar puodelį su kokiu nors Jums mielu akcentu ar linksmu užrašu – iš tokio indo norėsis gerti dažniau.

2) Dieną pradėkite stikline drungno vandens su citrina. Toks gėrimas ne tik „išjudina“ medžiagų apykaitą, bet ir patenkina bent jau kelių valandų vandens poreikį. Tegul tai tampa sveiku kasdieniu įpročiu.

3) Vos tik pajuntate alkį, tačiau žinote, kad dar ne metas valgiui, vietoje nesveikų užkandžių išgerkite stiklinę negazuoto mineralinio vandens. Toks sveikas įprotis padės atskirti alkį nuo troškulio nes, pasirodo, šie pojūčiai labai dažnai painiojami.

4) Paskaninkite geriamą vandenį. Puikiai tiks geltonosios ar žaliosios citrinos, braškės, agurkai, mėtų lapeliai, greipfrutai, apelsinai, šalavijo lapai ir pan. Norisi kažko egzotiškesnio? Išmėginkite džiovintus levandų žiedus ar mango kubelius.

5) Įpraskite su savimi nešiotis vandens buteliuką, kad ir kur bebūtumėte. Galite įsigyti ar paprašyti draugų, kad gimtadienio proga padovanotų stilingą gertuvę – ji padės ne tik gyventi sveikesnį gyvenimo būdą, bet ir atrodyti stilingai.

6) Atminkite, kad pakankamas vandens kiekis labai svarbus Jūsų sveikatai ir grožiui. Tai didins Jūsų motyvaciją gerti daugiau vandens. Vis kartokite sau, kad didesnis vandens kiekis odai suteiks švytėjimo, plaukams – stiprumo, o nagams – elastingumo. Neurolingvistinis programavimas šiandien laikomas ypatingai veiksmingu būdu, padedančiu pasiekti norimų tikslų. Pritaikykite tai ir tikslui išgerti daugiau vandens.

7) Galite išmėginti specialias mobiliąsias programėles, primenančias apie laiką išgerti vandens ir (arba) padedančias sekti per parą išgeriamo vandens kiekį. Jos gali padėti išsiugdyti sveiką įprotį gerti pakankamai vandens.

8) Kavos puodelį visuomet „kompensuokite“ dviem puodeliais vandens. Vieną puodelį išgerkite prieš kavą, o kitą – po kavos.

9) Išsikelkite tikslą per parą išgerti bent 1,5 litro vandens ir pasidalinkite šiuo tikslu su savo artimaisiais ar draugais – galbūt jie palaikys Jums kompaniją. Įrodyta, kad „grupinių“ tikslų išsikėlimas padeda efektyviau siekti norimų rezultatų.

10) Išgerkite po stiklinę vandens prieš kiekvieną pagrindinį valgį bei užkandį  – tokiu būdu per parą išgersite bent 5 stiklines vandens, o tai apie sudaro net apie 1 – 1,25 litro vandens.